Preminula crnogorska glumica Ivana Mrvaljević

Osim glumom bavila se i produkcijom. Bila je izvršni direktor u producentskoj kući “MM Production” iz Budve, gdje je producirala TV seriju “To toplo ljeto” i TV film “Pare ili život”. U Italiji, Torinu završila je Master za kinematografsku i televizijsku produkciju i cross medijalne komunikacije

Crnogorska glumica i producentkinja Ivana Mrvaljević preminula je danas, u 47. godini, piše rtcg.me.

Mrvaljević, koju pamtimo kao jednu od najznačajnijih crnogorskih glumica svih vremena, rođena je 1976. godine na Cetinju.

U rodnom gradu se školovala, da bi 1999. diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi Bora Stjepanovića. Sedam godina (1999-2006) bila je stalni član ansambla Gradskog pozorišta u Podgorici, a 2001. osniva NVO „Teatar mladih“ na Cetinju.

Osim glumom bavila se i produkcijom. Bila je izvršni direktor u producentskoj kući “MM Production” iz Budve, gdje je producirala TV seriju “To toplo ljeto” i TV film “Pare ili život”.

Od 2007. do 2008. godine bila je umjetnički direktor Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ na Cetinju, gdje je oformila Akademsku scenu ART. Od 2007. godine član je Upravnog odbora Udruženja filmskih stvaralaca Crne Gore.

U Italiji, Torinu završila je Master za kinematografsku i televizijsku produkciju i cross medijalne komunikacije.

Januara 2012. godine na Cetinju je osnovala produkcijsku kuću “Andromeda pictures”.

Bila je direktor Gradskog pozorišta u Podgorici.

Foto: Gradsko pozorište

Idi na VRH
error: Content is protected !!