Italijanska policija riješila misteriozni nestanak Srpkinje u Trstu: Slavicu Kostić ubio bivši muž i zakopao na deponiji

Uvidom u saobraćaj telefonskih razgovora i snimaka sa autoputeva, potvrđeno je da je Dragoslav u noći ubistva doputovao u Trst. On je, takođe, nakon zločina i nakon što je odvezao Slavicino tijelo do granice da ga tamo ostavi, zapalio svoj automobil, a sigurnosne kamere su ga snimile na benzinskoj pumpi ubrzo nakon zločina

Italijanska policija juče je, nakon skoro dva mjeseca potrage, uhapsila Dragoslava Kostića (61) zbog ubistva svoje bivše supruge Slavice Kostić (38), koja je nestala krajem aprila u Trstu gdje je godinama radila.

Dragoslav je nakon privođenja policiji priznao da je ubio Slavicu, kao i gdje je zakopao njeno tijelo.

Dragoslav je snimljen na benzinskoj pumpi, a fotografija je dovela do njegovog hapšenja.

Policija je Slavicinog bivšeg muža pronašla juče u stanu u kojem je živio u Trstu.

Njega je policija otkrila na osnovu serije tragova i grešaka koje je ostavio na mjestu zločina, saopštila je danas italijanska policija.

Na konferenciji za novinare, italijanska policija saopštila je da su uz pomoć “luminola” otkrili biološke tragove koji su otkrili da je u stanu u kojem je živjela “počinjena nasilna akcija” i da je onda ubica očistio tragove i otarasio se beživotnog tijela.

Policija je, prenosi portal blic.rs, otkrila da DNK pronađen u stanu pripada Slavici Kostić, a istraga je upućivala ka njenom bivšem mužu Dragoslavu Kostiću koji se vratio u Srbiju, ali je i dalje povremeno dolazio do Trsta.

Uvidom u saobraćaj telefonskih razgovora i snimaka sa autoputeva, potvrđeno je da je Dragoslav u noći ubistva doputovao u Trst.

On je, takođe, nakon zločina i nakon što je odvezao Slavicino tijelo do granice da ga tamo ostavi, zapalio svoj automobil, a sigurnosne kamere su ga snimile na benzinskoj pumpi ubrzo nakon zločina.

Policija je juče privela osumnjičenog, a on je priznao da je ubio svoju bivšu ženu i otkrio da je njeno tijelo zakopao na deponiji u blizini slovenske granice.

U saradnji sa slovenačkom policijom Slavicino tijelo pronađeno je na tom mjestu u poodmakloj fazi raspadanja.

Kako je tačno došlo do zločina još nije razjašnjeno, ali policija vjeruje da će obdukcija dati te podatke.

Sumnja se da je motiv ubistva bila ljubomora.

Slavica Kostić iz Kučeva nestala je krajem aprila kada je krenula u Italiju gdje je godinama radila.

Njena majka tada je “Blicu” ispričala da je Slavica u Srbiji bila sa nevjenčanim suprugom Velimirom Tomićem.

“Velimir ju je odvezao do kombija, a Slavica je predveče stigla u Trst, gdje ima kuću. Te večeri dva puta se javila Velimiru i Neveni, ćerki iz prvog braka. Posljednju poruku poslala je u 21.50 – ‘okupala sam se, jela, i ležem, sutra ustajem u šest, moram na posao’. Nakon toga njen mobilni telefon je nedostupan i njoj se izgubio svaki trag”, rekla je ona.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!