Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović u posjeti Luksemburgu: Ponosni smo na našu dijasporu

Agovića je u prostorijama kluba dočekao veliki broj članova tog udruženja, kao i predstavnici udruženja i asocijacija čiji članovi dolaze iz petnjičkog kraja i vlasnici uspješnih preduzeća porijeklom iz Bihora i Crne Gore. Pozdravljajući prisutne Agović je rekao da je, od kada je Petnjica povratila status opštine, treći put u Luksemburgu

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović je, u okviru posjete dijaspori Bihora u Luksemburgu zajedno sa koordinatorom Centra za socijalni rad u Petnjici Rifatom Skenderovićem, posjetio Zavičajni klub (ZK) „Bihor“.

Agovića je u prostorijama kluba dočekao veliki broj članova tog udruženja, kao i predstavnici udruženja i asocijacija čiji članovi dolaze iz petnjičkog kraja i vlasnici uspješnih preduzeća porijeklom iz Bihora i Crne Gore.

Pozdravljajući prisutne Agović je rekao da je, od kada je Petnjica povratila status opštine, treći put u Luksemburgu.

„Ovaj put, imajući u vidu vaš prijateljski i savjestan odnos prema zavičaju i Crnoj Gori, to činim sa posebnom radošću i zadovoljstvom. Bio sam posebno srećan kada smo putem medija obaviješteni kako ste proslavili desetogodišnjicu povratka nezavisnosti Crne Gore. Ponosni smo na vas“, rekao je Agović.

Podsjetio je da je Luksemburg nedavno dobio počasnog konzula Crne Gore, Remziju Camića.

„Poznavajući ga znam koliko će učiniti na boljitku i uspostavljanju što boljih odnosa između ove dvije države, a od toga ćemo svi imati koristi“, rekao je Agović.

On je govorio i o odnosu Crne Gore prema novoformiranoj opštini i naglasio da se iz godine u godinu iz državnog budžeta izdvaja sve više sredstava.

„Za ovu godinu je izdvojeno 2.280.000 za kapitalne projekte u ovoj opštini“, istakao je Agović.

Govorio je o izgradnji zgrade opštine u Petnjici koja je u toku, ali i o ostalim infrastrukturnim objektima, naglašavajući posebno značaj izgradnje putnih pravaca koji Petnjicu otvaraju prema svijetu.

Agović je uručio simboličan poklon za sva udruženja – zastavu opštine Petnjica, što je primljeno sa posebnim oduševljenjem i ovacijama.

Remzija Camić, koji je prisustvovao skupu, istakao zadovoljstvo aktivnostima udruženja u Luksemburgu čiji članovi dolaze sa prostora Crne Gore. Čestitao je predsjedniku Opštine Petnjica na svim uspjesima koji su do sada ostvareni u toj mladoj opštini i dodao da je svjestan kroz šta se sve prolazilo da bi se došlo do ovoga što se danas ima.

Rifko Skenderović je govorio o socijalnom stanju građana opštine Petnjica i istakao nekoliko vrlo teških socijalnih slučajeva. Naglasio je da čine sve da se takvi problemi rješavaju na najbolji mogući način.

Skupu su se obratili sa predlozima za buduću saradnju kako u Luksemburgu, tako i sa zavičajem Alija Sijarić (Udruženja Kooperacija Luksemburg – Crna Gora) i Ismet Muhović (Udruženje Luksemburg – Crna Gora).

Faiz Softić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!