Raonić: Palestinski narod je žrtva državnog terora i to ću uvijek reći

Predsjednik Jevrejske zajednice Crne Gore Jaša Alfandari demonstrativno je napustio sinoćnu javnu tribinu na temu „Holokaust i sjećanja“ nakon što je Raonić, između ostalog, rekao da je “ono što se sada dešava na teritoriji države Izrael protiv nekih drugih semitskih naroda neka nova vrsta holokausta, možda i najveća u ovom vijeku”

Čelnik Građanske alijanse Boris Raonić napisao je na svom Fejsbuk profilu da je “palestinski narod žrtva državnog terora i da će to uvijek reći”.

Raonić je to napisao danas, povodom sinoćnjeg incidenta koji se dogodio na javnoj tribini “Holokaust i sjećanja”.

Predsjednik Jevrejske zajednice Crne Gore Jaša Alfandari demonstrativno je napustio sinoćnu javnu tribinu na temu „Holokaust i sjećanja“ nakon što je Raonić, između ostalog, rekao da je “ono što se sada dešava na teritoriji države Izrael protiv nekih drugih semitskih naroda neka nova vrsta holokausta, možda i najveća u ovom vijeku”.

Raonić je na svom FB profilu napisao da se “vidi da se danas po portalima intenzivira priča o sinoćnjoj tribini” i stoga je zahvalio gospodinu Alfandariju “na nesvjesnoj pomoći da se ova tema dodatno aktuelizuje”.

Raonić je, prenosi portal Analitika, naveo deset činjenica:

1. Najveći zločin koji je ljudska rasa uradila u 20. vijeku je holokaust

2. Najniži talog ljudske rase osporava holokaust ili ga relativizije

3. Fašizam i dalje živi u regionu kroz ministra kulture Hrvatske, revizionizam u Srbiji, Srebrenicu, Kaluđerski Laz, napade na tamnoputije po Podgorici…

4. Sinoć sam sa se saglasio sa svim sto je rekao g. Alfandari

5. G. Alfandari je otvorio priče nevezano za polovinu prošlog vijeka, spomenuo Titove termine, region, CG… Podrzao sam ga u tome i spomenuo Palestinu

6. Riječ Palestina je bio okidač da napusti skup, uz obrazloženje da Izrael nema veze sa Jevrejima. Na kancelariji Jevrejske zajednice visi zastava Izraela.

7. Palestinski narod je žrtva državnog terora i to ću uvijek reći, pa neka mi lijepe koje god hoće etikete!

8. Evo publikacije za koju g. Alfandari nije bio zaintersovan www.gamn.org/images/docs/cg/GA-publikacija-o-antifasizmu.pdf

9. Tribina je snimljena, ostaje šta se reklo sinoć i to je sreća, jer ćemo opet na sud

10. Jevreji su najveća zrtva 20. vijeka, Palestinci 21-og, napisao je Raonić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!