Dječak nacrtao crtež zbog kojeg je njegova majka dobila kaznu doživotnog zatvora: Da li je Amanda Lewis nevina? (VIDEO)

Na sudu su ga tražili da opiše crteže koje je nacrtao. Dječak je rekao: ‘Ovo je moja mama. Ubija moju sestru.’  Kada je tužitelj dječaka pitao kako je to napravila, dječak je rekao: ‘Stavila joj je ruku na lice’

Dječak AJ kada je imao sedam godina svjedočio je na sudu i ispričao kako je njegova majka utopila njegovu sestru. Majka Amanda Lewis (35) je 2008. godine osuđena na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva kćeri Adrianne.

Amanda je bila tema emisije Piers Morgan’s Show na ITV-iju. Novinar je napravio intervju s majkom s Floride koja i dalje poriče da je namjerno utopila kćer u bazenu njihovog doma. U emisiji je prikazano i svjedočenje AJ-a na sudu. On je bio jedini svjedok zločina, te je na temelju njegovog svjedočanstva majka osuđena.

Na sudu su ga tražili da opiše crteže koje je nacrtao. Dječak je rekao: ‘Ovo je moja mama. Ubija moju sestru.’  Kada je tužitelj dječaka pitao kako je to napravila, dječak je rekao: ‘Stavila joj je ruku na lice.’

Rekao je i da je to što je vidio bilo strašno.

AJ prvo nije prepoznao majku kada se pojavila na sudu. Kada je shvatio da sjedi ispred njega u sudnici, počeo je plakati. ITV-u i na društvenim mrežama su se javili brojni gledaoci koji su rekli da im je jako žao dječaka.

Na sudu je svjedočila i Amandina majka koja je rekla da je Amanda očito izgubila živce s Adriannom koja je bolovala od poremećaja hiperaktivnosti i deficita pažnje.

Kako prenosi portal source.ba, Amandin advokat tvrdi da je ona nevina i da je cijeli slučaj loše vođen. Tvrdi da je slučaj prava katastrofa i da je zbog toga htio izaći iz svoje profesije.

Piers Morgan koji je intervjuisao Amandu kaže da je zbunjen.

“Ne znam da li je to učinila li nije”, rekao je Piers. Amanda mu je tvrdila da je smrt njene kćerke bila nesreća.

“Bili smo vani, a djeca su se igrala. Bili su pored bazena. Ja sam morala ući u kuću. Adrianna je pala u bazen. Kada sam pogledala van, vidjela sam kako pluta”, kaže Amanda.

“Kada je Adrianna umrla, nestao je i dio mene. Djeca su bila moj svijet, učinila su me jačom osobom”, kaže Amanda.

Amanda je, kad je imala 17 godina, izgubila sina starog šest mjeseci. Istraga je pokazala da je beba umrla od tzv. sindroma smrt u koljevci.

“Nema dokaza da je smrt Adrianne bila bilo što drugo osim nesreće, ali policija me uvjeravala da je Amanda serijska ubica djece. To je možda istina, a  možda i nije. I dalje ne znam što je istina. Amanda je izgubila bebu, a onda i kćerku staru sedam godina i vrlo vjerovatno neće nikada vidjeti sina koji danas ima 15 godina”, kaže Piers, piše Daily Mail.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!