Avantura kroz pet gradova: Limska regata od 27. do 29. maja

Ovogodišnja manifestacija biće u znaku obilježavanja deset godina od proglašenja nezavisnosti Crne Gore, a na platou će biti postavljeni štandovi sa suvenirima koji su bili izloženi na nedavno održanom Sajmu suvenira u Plavu. Limska regata je avantura duga 134 kilometra

Tradicionalna sportsko-turistička manifestacija, 17. po redu Limska regata 2016, ove godine će biti održana od 27. do 29. maja.

Svečano otvaranje je 27. maja u 11 časova na platou kod splava na Plavskom jezeru. Start regate predviđen je za 11:30 časova.

Ovogodišnja manifestacija biće u znaku obilježavanja deset godina od proglašenja nezavisnosti Crne Gore, a na platou će biti postavljeni štandovi sa suvenirima koji su bili izloženi na nedavno održanom Sajmu suvenira u Plavu.

Limska regata je avantura duga 134 kilometra koju trebate doživjeti. Nadmudrivanje sa tajanstvenim ćudima, na momente mirnog, ali uvijek nepredvidivog Lima, traje oko 20 sati.

Manifestacija ima prekogranični karakter, jer prolazi kroz Crnu Goru i Srbiju, kroz pet gradova – Plav, Andrijevicu, Berane, Bijelo Polje i Prijepolje.

Regata traje tri dana i vozi se u tri etape: prvog dana (petak, 27. maj) se vozi dionica Plav-Andrijevica-Berane u dužini od 46 kilometara i traje oko šest sati. Drugog dana (subota, 28. maj) vozi se druga etapa, od Berana do Bijelog Polja, koja je duga 48 kilometara. Da bi se savladala potrebno je oko sedam sati. Posljednjeg, trećeg dana (nedjelja, 29. maj), vozi se 40 kilometara duga dionica od Bijelog Polja do Prijepolja, u trajanju od oko šest sati.

Organizatori Limske regate su turističke organizacije Plav, Andrijevica, Berane, Bijelo-Polje i Prijepolje i rafting klubovi Srbije i Crne Gore.

Limska regata označava početak ljetnje turističke sezone u opštinama kroz koje protiče Lim, a ujedno doprinosi promociji njihovih turističkih potencijala i afirmisanju raftinga.

E. Jadadić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!