Uzalud je Arnela Đogić plačući govorila: “Joj, Avdija, nemoj molim te”: Monstrumi je zaklali i bacilli niz liticu

Kada su stigli u Brda u vozilo je ušao Brkić i sjeo na zadnje sjedište gdje i bila žrtva i rekao: “Avdija, hoćemo li sada?”, našta mu je on odgovorio: “Odmah”. Tada je on počeo da udara djevojku pesnicama po glavi legavši na nju, naslonivši joj je koljeno na grudi, a nesretna djevojka je plačući govorila: “Joj, Avdija… “Nemoj molim te”

Zenički Kantonalni sud potvrdio je optužnicu koju je Kantonalno tužilaštvo u Zenici podiglo protiv Avdije Selimovića i Muriza Brkića jer su na okrutan način ubili 24-godišnju Arnelu Đogić.

U detaljno opisanoj optužnici se, između ostalog, navodi da su se optuženi dogovorili da odu po nesretnu djevojku i da Brkić u mjestu Brda kod Olova sačeka Selimovića. Selimović je otišao u Olovo da pronađe Đogićevu i poveze je na mjesto gdje će je usmrtiti.

Kada su stigli u Brda u vozilo je ušao Brkić i sjeo na zadnje sjedište gdje i bila žrtva i rekao: “Avdija, hoćemo li sada?”, našta mu je on odgovorio: “Odmah”. Tada je on počeo da udara djevojku pesnicama po glavi legavši na nju, naslonivši joj je koljeno na grudi, a nesretna djevojka je plačući govorila: “Joj, Avdija, nemoj molim te”.

Međutim, oni se nisu obazirali. Avdija je u jednom momentu zaustavio vozilo i izašao i u gepeku našao nož i dao ga Brkiću rekavši mu: “Uradi to, da ne ostane živa”, stoji, između ostalog, u optužnici, navodi “Oslobođenje”.

Takođe se navodi da je Arnelu nožem zaklao optuženi Brkić i da je njeno tijelo skupa sa Selimovićem bacio sa 70 metara visoke litice u kanjon rijeke Stupčanice, nakon čega su obojica otišli u kafanu i trošli novac nađen kod ubijene, prenosi portal slobodna-bosna.ba.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!