Uznemirujući video: Pogledajte kako su djeca izvlačena iz ruševina u Halepu

Na snimku se vidi kako spasioci iz ruševina otkopavaju dječaka koji je bio potpuno zatrpan šljakom i komadima uništene zgrade, dok se pored vidi kako jedan preživjeli pomaže spasiocima tako što sam sebe otkopava. Druga osoba je gotovo u potpunosti zatrpana šljakom i ruševinama, a vidi se samo desna ruka i dio glave i vrata koji vire ispod naslaga

Grupa sirijskih volontera spasilaca, poznatih kao Bijeli šljemovi, rizikovali su život otkopavajući i spašavajući preživjele iz ruševina nakon granatiranja grada Halepa.

Na snimku se vidi kako spasioci iz ruševina otkopavaju dječaka koji je bio potpuno zatrpan šljakom i komadima uništene zgrade, dok se pored vidi kako jedan preživjeli pomaže spasiocima tako što sam sebe otkopava.

Druga osoba je gotovo u potpunosti zatrpana šljakom i ruševinama, a vidi se samo desna ruka i dio glave i vrata koji vire ispod naslaga.

Na snimku se, prenosi portal balkans.aljazeera.net, takođe vidi i kako spasioci iz ruševina izvlače okrvavljeno tijelo dječaka.

Sirijski grad Halep je proteklih dana na udaru žestokih udara snaga predsjednika Bashara al-Assada.

Prema aktivistima i svjedocima na terenu, od intenziviranja udara 22. aprila u Halepu je ubijeno više od 250 civila.

Grad je od 2012. godine podijeljen na pobunjeničke i vladine sektore.

U sukobima pobunjeničkih boraca i režimskih snaga civili često budu žrtve, a od 22. aprila su više puta pogođene i bolnice Ljekara bez granica (MSF).

Upozorenje: Video snimak sadrži uznemirujuće prizore spašavanja djece zatrpane ruševinama nakon granatiranja sirijskog grada Halepa.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!