Vrhovni sud potvrdio presudu: Vesku Agoviću i Alenu Piljeviću po 40 godina za ubistvo Meha Agovića

Rođak Meha Agovića, Refad Huremović, kazao je da je na neki način ovom presudom pravda zadovoljena, ali da ipak nikakva kazna ne može vratiti Mehov život. Dodao je da neće odustati dok pravda ne bude u potpunosti zadovoljena i dok se pred lice pravde ne izvedu Veskov mlađi brat koji je obavještavao ubice o Mehovom kretanju, kao i službenici Pošte Petnjica koji su Mehu davali novac

Foto: Jadranka Ćetković (Vijesti)

Petnjičaninu Vesku Agoviću i Berancu Alenu Piljeviću odlukom Vrhovnog suda u Podgorici potvrđena je presuda Apelacionog suda po kojoj su osuđeni na po 40 godina zatvora za krivično djelo teško ubistvo iz koristoljublja.

Oni su 22. februara 2014. godine u Gornjoj Vrbici napravili sačekušu Mehu Agoviću, nanijeli mu teške povrede tupim predmetom od kojih je preminuo. Tom prilikom od ubijenog su otuđili 2.400 eura socijalne pomoći koju je raznosio mještanima, piše portal Radija Petnjica, prenosi CdM.

Prvostepenom odlukom Višeg suda u Bijelom Polju sudije Jokana Varagića, Agović i Piljević su osuđeni na po 20 godina robije. Ta odluka izazvala je revolt porodice i građana Petnjice zbog koje su protestovali. Mehov rođak Refad Huremović štrajkovao je ispred državnih institucija tražeći pravednu presudu.

Nakon žalbe Apelacionom sudu utvrđeno je da prvostepeni sud nije u dovoljnoj mjeri cijenio okolnosti pod kojima je izvršeno krivično djelo za koje su optuženi proglašeni krivima i donio odluku po kojoj se Piljević i Agović osuđuju na po 40 godina zatvora.

Branioci Agovića i Piljevića podnijeli su žalbu Vrhovnom sudu koji je odbio žalbu i potvrdio presudu Apelacionog.

Rođak Meha Agovića, Refad Huremović, kazao je za portal Radija Petnjica da je na neki način ovom presudom pravda zadovoljena, ali da ipak nikakva kazna ne može vratiti Mehov život.

Dodao je da neće odustati dok pravda ne bude u potpunosti zadovoljena i dok se pred lice pravde ne izvedu Veskov mlađi brat koji je obavještavao ubice o Mehovom kretanju, kao i službenici Pošte Petnjica koji su Mehu davali novac.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!