NATO o sajber napadima: Naši eksperti u kontaktu sa crnogorskim vlastima

“NATO je važna platforma za konsultacije među saveznicima, uključujući i razmjenu informacija o zlonamjernim sajber aktivnostima. Vidjeli smo izvještaje o sajber napadima na servere crnogorske vlade. Naši eksperti su u kontaktu sa crnogorskim vlastima i spremni smo da im pružimo podršku ako je to potrebno”, naveo je za za Glas Amerike neimenovani zvaničnik NATO-a

NATO je upoznat sa izvještajima o sajber napadima u Crnoj Gori i spreman je da pomogne crnogorskim vlastima, saopšteno je za Glas Amerike iz Alijanse, povodom učestalih hakerskih napada na informatičku strukturu Vlade.

“NATO je važna platforma za konsultacije među saveznicima, uključujući i razmjenu informacija o zlonamjernim sajber aktivnostima. Vidjeli smo izvještaje o sajber napadima na servere crnogorske vlade. Naši eksperti su u kontaktu sa crnogorskim vlastima i spremni smo da im pružimo podršku ako je to potrebno”, naveo je za za Glas Amerike neimenovani zvaničnik NATO-a.

Takođe je ocijenio da se u sajber prostoru svakodnevno vode borbe.

“Vidimo sajber napade na dnevnoj osnovi i NATO i naši saveznici reaguju na tu realnost, ukjučujući jačanjem naših kapaciteta da otkrijemo, spriječimo i odgovorimo na zlonamjerne sajber aktivnosti”, poručio je zvaničnik Alijanse.

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović sazvao je danas hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost povodom hakerskih napada koje je nazvao politički motivisanim, dok lokalni mediji javljaju da iza napada stoje ruske službe.

Foto: Printscreen

Idi na VRH

error: Content is protected !!