Petar Kapisoda o odnosu države prema Rukometnom savezu Crne Gore: Koje države? Države nema!

„Moram ti reći-neći meni par političara koji su tu na vlasti ogaditi moju državu. Niti ću ja da gubim obraz pred Evropom zbog toga što neko neće da nam pomogne ili ne prepoznaje to što smo napravili. Jer, ovo je podvig. Kažem ti – samo je trebalo da neko sinoć uđe u dvoranu i vidi sve to”,kazao je Kapisoda

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG), Petar Kapisoda, bio je gost u Drugačijoj radio vezi. Nije krio oduševljenje uspjehom naših rukometašica, atmosferom u dvorani Morača tokom grupne faze Evropskog prvenstva, ali ni ogorčenje odnosom države prema Savezu i potpunim odsustvom podrške u organizovanju velikog i zahtjevnog takmičenja.

„Ovo prvenstvo nijesu organizovale tri države, nego su ga organizovale država Slovenija, država Sjeverna Makedonija i Rukometni savez Crne Gore. Eto tako!”

UZMEŠ I SEKAŠ, AKO HOĆEŠ DA ISPADNE DOBRO

Na pitanje kako je, ipak, sve prošlo sjajno, uz oduševljenje i ljudi iz EHF, sa prvim čovjekom Evropske rukometne organizacije Mihaelom Vidererom i generalnim sekretarom Hansom Hauslajtnerom na čelu, proslavljeni rukometaš odgovara:

„Potrebno je da se odereš od rabote. Potrebno je da, što bi rekli Cetinjani, uzmeš da sekaš. I to je ono što smo radili posljednju godinu, da bi sve ispalo ovako kako je ispalo”.

Kapisoda se zahvalio firmama bez kojih ne bi bilo moguće ispuniti obaveze i tako uspješno organizovati sportski mega spektakl: Takt, No form architects, Margor, VR prevoz, Rašo Ristović light&sound.

„Veliko im hvala i naklon do poda. Da je iko od njih tražio da im se nešto unaprijed plati – mi smo mrtvi”!

Na pitanje đe je država u cijeloj priči oko organizacije takmičenja, Kapisoda kaže:

„Nula! Države nema! Ja ne znam o kojoj državi ti pričaš?! Moram ti reći-neći meni par političara koji su tu na vlasti ogaditi moju državu. Niti ću ja da gubim obraz pred Evropom zbog toga što neko neće da nam pomogne ili ne prepoznaje to što smo napravili. Jer, ovo je podvig. Kažem ti – samo je trebalo da neko sinoć uđe u dvoranu i vidi sve to.”

Kapisoda kaže da sa ministrom sporta ima odličan odnos, ali da mu je g. Lalošević kazao da u budžetu nema novca za RSCG i obaveze prema EP.

“To je tužna slika i žao mi je zboga”, ističe legendarni rukometaš i dodaje:

„Drugi apsurd su državne kompanije. Ja ne shvatam jednu stvar – kako niko od njih ne nađe poslovni motiv, da prepozna priliku da se izreklamira preko nas na ovakvom takmičenju, na najvećem mogućem nivou, jer slika iz Morače ide u cijelu Evropu. To mi nije jasno. Ipak su naši momci i đevojke popularni, možda i najpopularniji.”

Licemjernim smatra čestitke državnih funkcionera nakon pobjeda rukometne reprezentacije, onih  koji su u prilici da pomognu RSCG, a neće to da učine.

HIMNU PJEVAMO KAKO PJEVAMO, KOME SE NE SVIĐA NEKA IZAĐE

Na opasku da je problem sa aktuelnom vlašću i ljudima koje je postavila na čelo državnih kompanija to što rukometaši i rukometašice “prejako pjevaju himnu”, Kapisoda kaže:

„Pjevamo je kako je pjevamo, kako osjećamo. I tako će i biti… Kome se ne sviđa, neka izađe. Što ću ja sad, tu im ne mogu pomoći”, uz smijeh poručuje Petar Kapisoda.

Predsjednik RSCG podsjeća da je u subotu ujutro sve počelo nalik na “Armagedon”, zbog kiše koja je napravila potop u dijelu dvorane. Sve je, međutim, sanirano brzo,  zahvaljujući “bratskom odnosu” kompanije Bemax.

„Na jednom mjestu iznad 35 stolica točilo je kao da nema krova, kao na livadi. A za nekoliko sati treba da počne Prvenstvo Evrope, u koje si uložio godinu dana rada, a sve su oči uprte u tebe. E, ajde sad majčin sine… Ali, to ti je isto kao kad imaš starijeg brata, kojeg zoveš da pomaže. Tako je uskočila kompanija Bemax. Da je trebala mehanizacija, oni su htjeli sve da daju da nam pomognu. Nije trebala, srećom, pa se s dva radnika i jednim inženjerom i malo materijala uzeli i zakrpili. Kad sekaš i kad se izmučiš mora ti na dobro izaći.”

Kapisoda je zahvalio firmama koje su pomogle u kupovini, zbog odluke EHF, izuzetno skupih ulaznica, što je pomoglo da “lavice” igraju pred punom dvoranom i uz nevjerovatnu podršku navijača. Otkriva da je sinoć, na utakmici protiv Poljske, oboren rekord u jačini zvuka koji su proizveli crnogorski navijači – 123 decibela (jedan više nego protiv Njemačke)!

Način na koji se publika sinoć oprostila od Jovanke Radičević, ljubav i poštovanje koje joj je pokazano, Kapisoda vidi kao odraz izuzetne hemije koja od početka postoji između navijača i naših rukometnih reprezentacija.

Izvor: Antena M

Foto: Petar Kapisoda (RSCG)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!