Crnogorska policija rasvijetlila ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića

Podgoričanin Rade Popović (36) uhapšen je juče zbog sumnje da je pomagao u ubistvu dvojice sugrađana. Popoviću je određeno zadržavanje do 72 sata

Sa konferencije (Foto: Printscreen/Vijesti video)

Policija je rasvijetlila ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića, kazao je načelnik Centra bezbjednosti Podgorica, Milovan Pavićević, na zajedničkoj pres konferenciji Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva.

Podgoričanin Rade Popović (36) uhapšen je juče zbog sumnje da je pomagao u ubistvu dvojice sugrađana. Popoviću je određeno zadržavanje do 72 sata. 

Popoviću i Marjanu Vujačiću (34) se na teret stavljaju krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i dva djela teško ubistvo.

“Policijski službenici podnijeli su SDT-u poseban izvještaj uz krivičnu prijavu i to protiv R. P. (1983), zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i dva djela teško ubistvo i protiv M. V. (1985), kom se na teret stavljaju stvaranje kriminalne organizacije i takođe dva djela teško ubistvo”, saopšteno je na konferenciji, prenose “Vijesti”.

Vujačić je uhapšen 12. juna u Novom Sadu. Dva dana nakon što je uhapšen, iz srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su da, osim za ubistvo Jugoslava Cvetanovića (30), 27. septembra 2017. godine u Vranju, Vujačića sumnjiče za još tri ubistva – dva u Podgorici i jedno u Holandiji.

Pres konferenciji prisustvuju glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, specijalni džavni tužilac Stojanka Radović, specijalni džavni tužilac Lidija Vukčević, stručna saradnica Jovanka Krunić, pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović, načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević, načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić i načelnik Odsjeka za suzbijanje najtežih krivičnih djela Milorad Žižić.  

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!