Pušten treći osumnjičeni za napad u Briselu: Nema dokaza da je učestvovao u napadu

Belgijski savezni tužitilac je potvrdio kako je osoba koju je identifikovao kao Faycala C. puštena, jer nema dokaza koji opravdavaju njegovo zadržavanje. Mediji su prenijeli kako je riječ o osobi imena Faycal Cheffou

Čovjek za kojeg se izvještavalo da je treća osoba na snimcima nadzornih kamera sa aerodroma Zaventem u Bruxellesu, uz dvojicu bombaša samouboica, pušten je na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Belgijski savezni tužitilac je potvrdio kako je osoba koju je identifikovao kao Faycala C. puštena, jer nema dokaza koji opravdavaju njegovo zadržavanje.

Mediji su prenijeli kako je riječ o osobi imena Faycal Cheffou.

Belgijska policija ranije je objavila novi video snimak trećeg osumnjičenog bombaša iz bruxelleske vazdušne luke, čija bomba nije eksplodirala tokom prošlonedjeljnog napada, prenosi AFP.

 

Agencija navodi kako je na snimku prikazan čovjek koji gura kolica s velikom torbom kroz dvoranu zacheck-in, a pored njega su bombaši samoubice – Ibrahim El Bakraoui i Najim Laachraoui.

 

“To je novi videosnimak koji ranije nije objavljen“, kazao je portparol belgijskog federalnog tužilaštva za AFP, prenosi portal balkans.aljazeera.net.

Policija je uz objavljeni snimak, s kojeg su isječci već ranije prikazani javnosti, napisala poruku kako “želi identifikovati tog čovjeka”.

Agencija navodi da tužioci i dalje istražuju da li je misteriozni “čovjek sa šeširom” nezavisni novinar Faysal Cheffou, koji je bio optužen za terorističke aktivnosti vezane za napad izveden na aerodromu. On je odbijao saradnju s istražiteljima.

U međuvremenu je belgijsko tužiteljstvo proširilo optužnicu za napad na aerodromu i u metrou na još tri osobe. Za sada nije precizirano o kome je riječ.

Broj poginulih u napadima u bruxelleskom aerodromu i stanici podzemne željeznice povećan je na 35, saopštio je belgijski Krizni centar, navodeći kako bi ta brojka mogla dalje rasti, javljaju svjetske agencije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!