Očajnički pokušaj: Pogledajte kako je najtraženiji terorista na svijetu htio da pobjegne, a potom upucan (VIDEO)

Na snimku se može vidjeti i trenutak kada mu iz nogavice ispada misteriozni papirić kojeg policija još istražuje. Iako nije službeno potvrđeno, pretpostavlja se da su na njemu bila uputstva o novim terorističkim napadima

Najtraženiji terorista na svijetu, Salah Abdeslam, uhvaćen je u petak u briselskom kvartu Molenbeek nakon četvoromjesečne potrage.

Danas je “procureo” snimak hapšenja na kojem se može vidjeti trenutak u kojem je Salah upucan u nogu. Takođe, može se vidjeti i trenutak kada mu iz nogavice ispada misteriozni papirić kojeg policija još istražuje.

Iako nije službeno potvrđeno, pretpostavlja se da su na njemu bila uputstva o novim terorističkim napadima, piše portal jutarnji.hr.

Na snimku se vidi kako je Abdeslam očajnički želio da pobjegne jer, iako je bio okružen brojnim specijalcima u trenutku dok je izlazio iz svog skrovišta, svejedno je želio da se spasi bijegom niz ulicu.

Njegov advokat je danas izjavio da Salah sarađuje sa policijskim istražiteljima i da je “zlata vrijedan”.

“Mislim da je Salah Abdeslam od najveće važnosti za ovu istragu. Čak bih rekao da je zlata vrijedan. Sarađuje i komunicira. Ne poziva se na svoje pravo da se brani ćutanjem”, kazao je Sven Mary za belgijsku javnu radioteleviziju RTBF.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!