Nepoznati detalji o hapšenju Karadžića: Agentkinja koju je liječio uzela mu dlaku sa brade za DNK

Da bi bili sigurni da je Dragan David Dabić zaista Radovan Karadžić, agentkinja BIA-e došla je da zatraži njegovu pomoć. Dok ju je Dabić liječio masažom, uspjela je krišom da uzme jednu od dlaka s njegove guste brade. Analizom DNK utvrđeno je da je dr Dabić, čovjek guste sijede brade i još bujnije kose, zbilja Radovan Karadžić

Britanski novinar, spoljnopolitički urednik „The Guardiana“ i dobitnik Pulicerove nagrade, Julian Boger, u svojoj knjizi “Suđenje kasapinima” donosi najnovije i neobjavljene detalje hvatanja jednog od najtraženijih bjegunaca, Radovana Karadžića.

Na jednom sastanku u kabinetu tadašnjeg predsjednika Srbije Borisa Tadića, na kojem je bila i crnogorska tužiteljka Vesna Medenica, Miodrag Rakić, šef kabineta Borisa Tadića i, kao šef Biroa za koordinaciju rada službi sigurnosti, član akcijskog tima za pronalaženje i hapšenje Mladića, dao je Vladimiru Vukčeviću, tužitelju za ratne zločine, papirić na kojem je pisalo: “Locirali smo R. K”.

Kako Boger tvrdi u svojoj knjizi, Vukčević i jedan od njegovih bliskih saradnika pogledali su se zbunjeno, a na papirić napisali: “Jeste li mislili na R. M.?”, jer su pretpostavljali da je riječ o Ratku Mladiću.

Bila je to 2008. godina, a na čelu Vlade Srbije bio je Vojislav Koštunica. Agenti BIA imali su pouzdanu informaciju da se Radovan Karadžić krije u Beogradu pod imenom Dragan David Dabić.

Radovan Karadžić, alijas dr Dabić, koji je doživio fizičku transformaciju, radio je kao alternativni psihoterapeut i ordinirao na krajnje ekscentričan način, između ostalog, tražeći od pacijenata da piju sopstveni urin.

Da bi bili sigurni da je Dragan David Dabić zaista Radovan Karadžić, agentkinja BIA-e došla je da zatraži njegovu pomoć. Dok ju je Dabić liječio masažom, uspjela je krišom da uzme jednu od dlaka s njegove guste brade.

Analizom DNK utvrđeno je da je dr Dabić, čovjek guste sijede brade i još bujnije kose, zbilja Radovan Karadžić. Inspektori BIA, na čijem je čelu tada bio Saša Vukadinović, ponovno su se suočili s opstrukcijom. Prije nego što je akcija hapšenja trebala da počne, dr Dragan Dabić izašao je sa torbom u ruci iz svoga stana i uputio se prema autobusnoj stanici.

Agenti BIA pustili su ga da uđe u autobus koji je vozio prema Zelenom vencu, a onda ga na pola puta presreli i zaustavili. Uhvatili su Karadžića, koji je namjeravao da s obližnjeg stajališta međugradskih autobusa krene u Vojvodinu, put nekog od fruškogorskih manastira.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!