Pripadnik ISIL-a Amir Selimović prijeti da će reisa Kavazovića “zaklati nasred Baščaršije”

“Kako vas nije stid da hvalite reisa, ohalalio je kamatu, učešće u nevjerničkim vojskama u borbi protiv muslimana, za kog su demokratija i kufr i islam isto. Molim Allaha da njega i njegove sljedbenike Šiije zakoljem nasred Baščaršije”, poručio je Selimović

Dva video zapisa u kojima dvojica Bošnjaka sa sirijskog ratišta pozivaju na terorističke napade u Bosni i Hercegovini i likvidaciju poglavara Islamske zajednice u BiH reisa Huseina Kavazovića, objavljena su na društvenim mrežama.

Vehabija Amir Selimović, porijeklom iz Živinica na sjeveroistoku BiH, uputio je putem YouTubea prijetnje Bošnjacima, neprijateljskim medijima i reisu Huseinu ef. Kavazoviću. Prema navodima medija, Selimović se od kraja 2014. godine bori na strani terorističke organizacije Islamske države (ISIL) u Siriji, gdje je odveo i petomjesečno dijete i suprugu. On prijeti likvidacijama po uzoru na krvnike ISIL-a.

“Ja sam dijete iz pakla doveo u blagostanje, jedino je blagostanje gdje vlada šerijat. Crknite od muke, mi znamo da će vladati šerijat cijelim svijetom. Ako se ne pokajete, radujte se svojoj propasti i narandžastim kombinezonima. To je poruka svim medijima Iblisovim u BiH”, rekao je, između ostalog, Selimović u poruci objavljenoj na YouTubeu.

Iza njega se, piše portal jutarnji.hr, nalazila zastava terorističke organizacije ISIL-a, automatska puška i pištolj.

Otvorene prijetnje smrću uputio je i poglavaru Islamske zajednice u BiH, reisu Huseinu Kavazoviću.

“Kako vas nije stid da hvalite reisa, ohalalio je kamatu, učešće u nevjerničkim vojskama u borbi protiv muslimana, za kog su demokratija i kufr i islam isto. Molim Allaha da njega i njegove sljedbenike Šiije zakoljem nasred Baščaršije”, poručio je Selimović.

Naveo je i da su se sve svjetske sile udružile u borbi protiv islama.

“Dokle ćete okretati leđa propisu džihada? Pridružite se u borbi na Allahovom putu ubijajući nevjernike na svakom mjestu”, kazao je on.

Istovremeno, portal Vijesti ummeta, poznat po podršci Islamskoj državi, objavio je video u kojem izvjesni “Ebula Mua’tezu el Bosnija” u pjesmi najavljuje povratak u BiH i izvođenje terorističkih napada. Portal Vijesti Ummeta navodi i da je taj pripadnik terorističke Islamske države poginuo, ne otkrivajući njegov identitet niti pojašnjavajući okolnosti stradanja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!