Ambasada SAD: Ivan Šušnjar nije i neće biti generalni konzul BiH u Čikagu

Šušnjar je došao u žižu interesovanja nakon što je kao imenovani, a ne potvrđeni konzul iznosio stavove na marginama molitvenog doručka u Vašingtonu, a koji se tiču pravosudnih procesa koji se vode u BiH

Ivan Šušnjar nije i neće biti generalni konzul u Čikagu, potvrdili su iz Kancelarije za odnose s javnošću ambasade SAD-a za portal Klix.ba.

Predsjedništvo BiH je, na predlog Dragana Čovića, u ljeto 2015. godine imenovalo je Šušnjara za generalnog konzula, ali on nikada nije potvrđen.

Šušnjar je došao u žižu interesovanja nakon što je kao imenovani, a ne potvrđeni konzul iznosio stavove na marginama molitvenog doručka u Vašingtonu, a koji se tiču pravosudnih procesa koji se vode u BiH.

Nevladine organizacije organizovale su čak i potpisivanje javne peticije, u ljeto prošle godine, kojom se tražilo povlačenje Šušnjarevog imena sa spiska generalnih konzula Bosne i Hercegovine. Peticiju su potpisali Senad Pećanin, Slavo Kukić, Jasmila Žbanić, fra Mile Babić, Ahmed Burić, fra Petar Jeleč, Zlatko Dizdarević i druge ugledne ličnosti iz BiH. Međutim, Predsjedništvo BiH ni nakon toga nije povuklo svoju odluku, piše NAP, prenosi Klix.ba.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!