Silvester Stalone je bio toliko siromašan da je prodao psa kako bi preživio u Njujorku

Stvari su krenule toliko loše da je postao beskućnik i tri noći je spavao na autobuskoj stanici u Njujorku. Nije imao za stanarinu, niti za hranu. Najniže je pao kada je u trgovini pićem strancima pokušao da proda svog psa. Nije imao novca da ga hrani…

Ako vam je život težak, ako imate osjećaj da ne možete da uspijete koliko god se trudili, pročitajte ovu nadahnjujuću priču.

Možda će vam dati snage da nastavite da se borite, možda će vas motivisati da pokušate nešto novo, a možda će vas samo dirnuti. U svakom slučaju, uljepšaće vam dan.

Njegovo je ime Silvester Stalone. Jedna od najvećih i najpoznatijih filmskih zvijezda. Na početku karijere, Stalone je bio glumac koji se borio – u svim područjima. U jednom trenutku je bio toliko siromašan da je ukrao ženin nakit i prodao ga.

Stvari su krenule toliko loše da je postao beskućnik i tri noći je spavao na autobuskoj stanici u Njujorku. Nije imao za stanarinu, niti za hranu. Najniže je pao kada je u trgovini pićem strancima pokušao da proda svog psa. Nije imao novca da ga hrani.

Prodao ga je za samo 25 dolara. Kaže da je otišao u suzama.

Nakon dvije sedmice gledao je boks meč između Mohameda Alija i Čaka Vepnera i to ga je inspirisalo da napiše scenario za slavni film “Rocky”. Napisao ga je za 20 sati! Pokušao je da ga proda i ponuđeno mu je 125.000 dolara. Imao je jedan uslov: želio je glavnu ulogu u filmu. Želio je da bude glavni lik, Roki. Ali, studio je rekao: “ne”. Željeli su pravu zvijezdu.

Rekli su da “izgleda smiješno i smiješno govori”.

Otišao je sa svojim scenariom. Nekoliko sedmica kasnije studio mu je ponudio 250.000 dolara za njega. Odbio je. Ponudili su 350.000 dolara. I to je odbio. Željeli su njegov film, ali ne i njega. Rekao je: “ne”. On je morao da bude u tom filmu.

Nakon nekog vremena studio se složio s njegovim zahtjevom, dao mu 35.000 dolara za scenario i dopustio mu da glumi glavnog lika.

Ostalo je istorija.

Film je osvojio tri Oskara, a Stalone je nominovan za najboljeg glumca. “Roki” je postao jedan od najboljih filmova u istoriji!

Znate li šta je Silvester prvo kupio s 35.000 dolara koje je dobio? Psa kojeg je prodao! Stalone je toliko volio svog psa da je tri dana stajao ispred prodavaonice pića i čekao čovjeka kojem ga je prodao. Čovjek sa psom pojavio se trećeg dana. Stalone mu je objasnio zašto ga je prodao i molio ga da mu ga vrati.

Čovjek je odbio. Ponudio mu je 100, 500 pa 1.000 dolara. Čovek nije želio da ga proda. Vjerovali ili ne, Stalone je morao da da čak 15.000 dolara za psa kojeg je prodao za 25 dolara! Ali, dobio ga je natrag.

Danas je Silvester Stalone, isti onaj koji je nekada spavao na ulici sa svojim psom, jedna od najvećih filmskih zvezda koja je ikad hodala Zemljom.

Izvor: Bktvnews.com

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!