Dilber Kukić među uhapšenima zbog eksplozije gasa na Menhetnu koja je srušila tri zgrade: Optužen za ubistvo iz nehata

“Pet osumnjičenih – izvođač radova, dva vodoinstalatera, vlasnica i njen sin, nelegalno su instalirali sistem isporuke gasa na 121 Second Avenue, što je dovelo do gubitka dva mlada života, a kod više od deset drugih teške i trajne povrede”, rekao je, najavljujući hapšenje na Manhattanu , okružni tužilac Attorney Cyrus Vance Jr

Foto: NYPost

Vlasnica zgrade, njen sin, izvođač radova i dva vodoinstalatera uhapšeni su u četvrtak ujutro na osnovu optužbi koje uključuju i ubistvo iz nehata prilikom eksplozije gasa u jednoj od zgrada na Manhattanu 26. marta 2015. godine, kada su stradale dvije osobe.

Među uhapšenima je i izvođač radova Dilber Kukić (40), porijeklom iz Gusinja.

Vlasnica zgrade Maria Hrynenko (56), njen sin Michael Hrynenko Jr (30), Kukić i nelicencirani vodoinstalater Jerry Ioannidis (59) optuženi su za ubistvo iz nehata.

“Pet osumnjičenih – izvođač radova, dva vodoinstalatera, vlasnica i njen sin, nelegalno su instalirali sistem isporuke gasa na 121 Second Avenue, što je dovelo do gubitka dva mlada života, a kod više od deset drugih teške i trajne povrede”, rekao je, najavljujući hapšenje na Manhattanu , okružni tužilac Attorney Cyrus Vance Jr.

Eksplozija je, kazao je on, bila predvidljiva i bilo ju je moguće spriječiti.

Kukić je u vrijeme eksplozije bio u zgradi i uspio je da pobjegne, vukući Michaela Hrynenka sa sobom, prenosi nypost.com.

To se vidjelo i na snimku nadzorne kamere – kako bježe, bez upozorenja ijednog stanovnika zgrade ili zakupaca restorana u prizemlju na opasnost. Nijesu, čak, ni pozvali 911.

Nekoliko trenutaka kasnije radnici u restoranu Nicolas Figueroa (23) i Moises Lucon (26) stradali su u eksploziji u kojoj je provrijeđeno dvadesetak osoba, među kojima i Kukić i Hyrnenko.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!