Alarmantno: Na sirijskom ratištu nalazi se namanje 70 djece iz BiH! (VIDEO)

U Siriju je od 2014. godine otišlo 29 bračnih parova iz BiH s uglavnom maloljetnom djecom. Prije odlaska većina je u BiH sklopila šerijatski brak, a neki se nijesu libili da, ostvarujući svoj naum, u tu državu povedu čak i bebu od pet mjeseci

U Siriji se nalazi najmanje 70 djece iz Bosne i Hercegovine, a odveli su ih njihovi roditelji koji su se priključili Islamskoj državi.

Kako je objavila Federalna televizija u emisiji “Mreža”, u Siriju je od 2014. godine otišlo 29 bračnih parova iz BiH s uglavnom maloljetnom djecom. Prije odlaska većina je u BiH sklopila šerijatski brak, a neki se nijesu libili da, ostvarujući svoj naum, u tu državu povedu čak i bebu od pet mjeseci.

“Mreža” donosi više snimaka na kojima su naoružani muškarci iz BiH, u maskirnim uniformama, koji na maternjem jeziku pozivaju muslimane da im se pridruže u “borbi protv šejtanovih sljedbenika” i da “djecu odgajaju pod zastavom Islamske države”.

Neka od djece koju su roditelji odveli u Siriju su stradala.

Svojevrsni “rekord” drži Muharem Džinić iz sela Ošve kod Maglaja. On je u sirijski pakao odveo suprugu i devetoro djece, od kojih najmlađa ćerka nije imala ni godinu dana kada su stigli na ratište.

Pogledajte snimak.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!