Luksemburg: Zavičajni klub „Bihor“ proslavio šest godina postojanja

Zaslužnim članovima, Elvedinu Čupu Muhoviću, Raifu Adroviću, Aidi Rastoder, Vehbu Aliloviću, Azemini Fetić, aktivistkinji Dobrotvornog društva „Merhamet“ iz Bijelog Polja i koordinatorki između ZK „Bihor“ i „Donjeg Bihora“, i preduzeću „Inter-Pièces“, vlasnika Sadata i Elvira Ramdedovića, na skupu su dodijeljene plakete

Udruženje Zavičajni klub „Bihor“ proslavilo je 17. januara u gradu Eschu (Ešu), na jugu Luksemburga, šest godina postojanja.

Skup je otvorio sekretar Udruženja Hamdija Rastoder koji je kazao da je ZK „Bihor“ primjer dobre organizacije doseljenika u ovu zemlju.

Članovi ZK „Bihor“ uglavnom su sa prostora opština Petnjica i Bijelo Polje.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja Remzija Hajdarpašić podsjetio je na neke od brojnih humanitarnih akcija i programa kulture koje ZK „Bihor“ u kontinuitetu sprovodi već šest godina.

Zaslužnim članovima, Elvedinu Čupu Muhoviću, Raifu Adroviću, Aidi Rastoder, Vehbu Aliloviću, Azemini Fetić, aktivistkinji Dobrotvornog društva „Merhamet“ iz Bijelog Polja i koordinatorki između ZK „Bihor“ i „Donjeg Bihora“, i preduzeću „Inter-Pièces“, vlasnika Sadata i Elvira Ramdedovića, na skupu su dodijeljene plakete.

Prisutne su zabavljali Endži Kočan i Rasim Memišahović iz sela Banatski Brestovac u okolini Pančeva. Nastupio je i folklorni ansambl ZK „Bihor“, a amatersko pozorište „Divan“ iz Petnjice, koje na poziv udruženja „BKZ“ boravi u Luksemburgu, izvelo je nekoliko predstava.

Čelnik amaterskog pozorišta, prof. Reho Ramčilović, promovisao je svoju knjigu „Počeci pismenosti Bošnjaka u Bihoru“, a mlada recitatorka Lejla Latić iz Petnjice odrecitovala je nekoliko njegovih pjesama.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!