Mislav Ščuric (14) pobjeđuje cerebralnu paralizu: Ako se potrudim, mogu sve što hoću! (VIDEO)

“Sve što vas u životu zanima možete napraviti, samo morate pronaći snagu u sebi. To ne zavisi ni o kome drugom već o vama”, kaže Mislav, koji svoju snagu crpi iz sporta kojim se bavi. “Ne zanima me šta drugi misle. Ovo je moj život i znam da, ako se potrudim, mogu sve što hoću”, ističe hrabri dječak

Mislav Ščuric (14) se, uprkos cerebralnoj paralizi koja mu je dijagnostikovana kada je imao samo godinu dana, bavi street workoutom, a čvrsta volja pokreće ga svaki dan.

Većina ljudi koja ima tu dijagnozu ne može da hoda, ni da govori. Mislav smatra da nije toliko teško živjeti sa cerebralnom paralizom, samo ponekad treba improvizovati. Velika podrška su mu roditelji i prijatelji, kao i kolege iz ekipe “Svetice Workout”.

“Sve što vas u životu zanima možete napraviti, samo morate pronaći snagu u sebi. To ne zavisi ni o kome drugom već o vama”, kaže četrnaestogodišnji Mislav, koji svoju snagu crpi iz sporta kojim se bavi.

Kako piše portal 24sata.hr, sport je strast koju Mislav posjeduje još od malih nogu, otkako je sa djedom išao na fudbalske utakmice na stadion Maksimir. Želja da postane fudbaler, kao i činjenica da to neće moći, bacala ga je u depresiju i budila samosažaljenje. Međutim, otkako je pronašao motivaciju u street workoutu i promijenio pogled na samog sebe, depresija je nestala.

“U početku sam odbijao trening na Sveticama, jer sam mislio da ništa neću moći napraviti”, priča Mislav.

Dodaje i da je stanje počelo da se mijenja.

“Nakon tri mjeseca treninga sam izvukao prvi zgib – to mi je bio jedan od najsretnijih trenutaka u životu. Ne zanima me šta drugi misle. Ovo je moj život i znam da, ako se potrudim, mogu sve što hoću”, kaže Mislav.

Street workout je za Mislava psihofizička terapija, nakon koje se osjeća puno bolje i koja je motivacija za svaku narednu vježbu i trening. Zahvaljujući street workoutu počeo je i sam da odrađuje vježbe koje je ranije izbjegavao, a koje pomažu njegovom razvoju.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!