Emina Čunmuljaj: Poglavlje manekenstva je trenutno zatvoreno, hoću da se posvetim bebi

Vijest o trudnoći dočekala je u šoku, ali, kako kaže, onom pozitivnom koji ostavlja bez daha. “Samo sam rekla – Bože dragi, trudna sam! Mislila sam da imam vremena za trudnoću. Nijesam se osjećala kao da imam 31, već kao da mi je 23 godine. A onda je uslijedio plač. Bila sam toliko srećna. Željela sam svi da čuju da sam trudna. Suprug tada nije bio pored mene već na poslovnom putu, tako da nijesmo mogli da se zajedno radujemo”, otkriva Emina

Emina Čunmuljaj pripada ljudima koje slava nije promijenila. Osvojila je modne piste širom svijeta. Njenoj ljepoti divili su se najuspješniji kreatori današnjice, krasila je naslovne strane najprestižnijih modnih časopisa. Njena karijera uvijek je išla uzlaznom putanjom, a polazilo joj je za rukom da se nađe u društvu eminentnih ličnosti iz svijeta šou biznisa. Nikada nije zaboravila odakle dolazi. U svakom razgovoru isticala je svoje porijeklo, a Tuzi uvijek nosi u srcu. Prije nekoliko mjeseci izgovorila je sudbonosno “da” svom dugogodišnjem momku Semu Nazarijanu, uglednom američkom biznismenu. Njihova svadba bila je poput holivudskih vjenčanja. Glamur i egzotični predjeli Meksika bili su dovoljni da slavlje učine događajem godine, a lijepu Eminu najsrećnijom ženom na svijetu. I baš kada su joj se sve kockice složile i kada su počeli prvi bračni dani, Eminu je dočekalo najljepše iznenađenje, trudnoća. Sada je u šestom mjesecu i čeka djevojčicu.

 BOŽE DRAGI, TRUDNA SAM

Vijest o trudnoći dočekala je u šoku, ali, kako kaže, onom pozitivnom koji ostavlja bez daha.

“Samo sam rekla – Bože dragi, trudna sam! Mislila sam da imam vremena za trudnoću. Nijesam se osjećala kao da imam 31, već kao da mi je 23 godine. A onda je uslijedio plač. Bila sam toliko srećna. Željela sam svi da čuju da sam trudna. Suprug tada nije bio pored mene već na poslovnom putu, tako da nijesmo mogli da se zajedno radujemo”, otkriva Emina, te dodaje da je uradila nešto što joj je i samoj sebi izmamilo osmijeh.

“Gledala sam se u ogledalu. Digla sam majicu da vidim da li mi se išta vidi. Naravno, ništa se nije vidjelo. Pa i kako će. Bila sam trudna svega nekoliko nedelja. Stavila sam ruku na stomak i počela sam da se smijem, a suze su lile. Imala sam taj mali trenutak sa sobom, osjećala sam se tako posebno da je to teško opisati. Samo trudnice to mogu da shvate. To je bio najnježniji momenat u mom životu.” Emina kaže da je i Sem bio šokiran poput nje, iako su planirali porodicu. “Sem je prije nekoliko nedelja napunio 40 godina, tako da je njemu bilo i vrijeme da postane tata. Bio je iznenađen, ali njegovoj sreći nema kraja.”

Emina priznaje da je od samog početka osjećala da nosi djevojčicu. Ćutala je sve dok nije saznala rezultate.

“Neobjašnjiv je taj osjećaj. Doktor mi je stalno ostavljao glasovne poruke na telefonu, a jedna od njih je glasila: ‘Emina, ne dam ti rezultate preko telefona, nazovi me kada budeš imala vremena’. Preslušavši poruku odmah sam ga pozvala, a doktor je počeo da se smije: ‘Brzo si me nazvala. Želio sam da vidim tvoju reakciju’, povikao je on, a onda me pitao želim li odmah da čujem ili da vidim rezultate. Nisam se dvoumila, tražila sam da mi odmah saopšti bebin pol, a kada je rekao da nosim djevojčicu, zasuzile su mi oči. Pitao me je da li sam srećna, a ja sam pucala od sreće”, otkriva nam Emina.

ROZA I PLAVI BALON

Odlučila je da suprugu priredi iznenađenje. Njegovu radnu sobu dekorisala je u roza boju, a na sredinu je stavila dva balona, jedan roza i drugi plavi. Kada je došao s puta, odmah ga je odvela u sobu.

“Sem razmišlja i ponaša se kao tipični Balkanac. Iskreno, on je htio sina. Kada sam mu rekla da pogleda balone i u jednom trenutku uzela rozi i rekla da nosim curicu, tihim glasom je rekao ‘djevojčica’? Međutim, poslije nekoliko sekundi ton je počeo da mu bude sve glasniji i glasniji, a njegovoj sreći nije bilo kraja. Počeo je da me grli i ljubi. I sada je najsrećniji jer će uskoro dobiti ćerkicu.”

Iako bi mogla da bude najrazmaženija trudnica, ova harizmatična mlada žena je vrlo skromna i ne opterećuje supruga posebnim zahtjevima.

“Svaka drugarica koja je bila trudna i koje su sada u drugom stanju mi kažu da sam srećna žena. Stvarno nemam nikakave mučnine, niti posebne želje. Čak mi se ni sladoled ne jede. Ni do šestog mjeseca trudnoće mi se stomak nije vidio. Iskreno, do sada nijesam ni bila svjesna da sam trudna. Krećem se, treniram i sve mi podnosim sa lakoćom. Nego, što narod kaže, da ne malerišem.”

Emina kaže da ne vodi poseban režim ishrane, a da nekada pojede malo kaloričniju hranu.

“Nije da sam luda za hamburgerima i pomfritom, ali ne jedem ni samo salatice i voćkice. Jedem sve što sam jela i prije. Ugojila sam se do sada šest kilograma. Što se tiče trudnoće, bebi ne uskraćujem ništa. Sve je uredu i teče normalnim putem. Po tom pitanju sam opuštena, jer ne moram da budem na nekom posebnom režimu.”

ZADUŽENA ZA STROGOĆU

Emina potiče iz velike patrijarhalne porodice, držali su se uvijek na okupu, a međusobna sreća bila im je veoma važna. Svi su radosni zbog Eminine trudnoće i sa nestrpljenjem očekuju mart kako bi djevojčicu uzeli u naručje.

“Kada sam saznala da sam u drugom stanju, prvo sam pozvala sestru i saopštila joj radosne vijesti. Ona mi je maksimalna podrška u svemu. Bila je srećna kao i svi ostali. Daju mi podršku, savjete. Moja sestra jedino ima djecu, tri sina, tako da će ovo biti prva curica u mojoj porodici i već je svi sa nestrpljenjem iščekuju.”

Emina je izgubila mamu, najbolniji trenuci u životu su iza nje, ali kaže da je njena mama gleda sa onog svijeta i šalje blagoslove.

“Bila bi toliko srećna da je sada pored mene. Stalno govorim: ‘Joj majko, kada bi bila ovdje’. Neizmjerno smo se voljele. Imala tako dobar odnos sa majkom. Nadam se da ću ja takav odnos imati sa svojom ćerkicom”, priča drhtavim glasom Emina.

Dosta je razmišljala kako će joj se ćerka zvati, ali još nije odabrala ime.

“Smišljala sam dosta imena. Kada sam pričala sa prijateljicama, sve kažu da ne treba to otkrivati, jer kada bebu vidiš prvi put možda ti se ne dopadne ime koje si planirala da joj daš, pa ga promijeniš. Sem i ja imamo dosta opcija. Ali, sto posto će srednje ime imati po mojoj pokojnoj majci, Farija”, otkriva Emina.

Djevojka koja je krasila naslovnice časopisa Vogue, Elle, Marie Claire, Herper’s Bazaar, priznaje da nije sigurna da li bi njena ćerka mogla da nastavi njenim stopama.

“Imala sam drugačiji život dok sam odrastala. Nije baš bio američki, ni holivudski.  Nije bio toliko nježan. Ne znam da li bi ona bila baš toliko odlučna i imala personalitet koji sam ja imala, da bi mogla da odgovori sa ‘ne’ na mnoge stvari. Ona će živjeti drugačijim stilom. Šta bude željela neka to i radi. Nećemo joj se miješati u život. Da li će biti balerina, manekenka ili pjevačica to će biti njena odluka. Mi ćemo je svakako podržati u tome”, iskrena je Emina te dodaje da jedva čeka da se rodi. “Jedva čekam malu Eminu. Što se tiče maženja mislim da će suprug uzeti primat, a ja ću ipak morati da budem general. Već smo se oko toga dogovorili. Ja sam zadužena za strogoću, a on da joj ispunjava sve želje”, kaže kroz smijeh.

ĆERKICA NA PRVOM MJESTU

Emina nema strah od porođaja, želi da sve teče prirodnim putem.

“Dosta sam čitala o porođaju, a idem i na časove u bolnicu gdje ću da se porađam. Mnogo toga sam savladala i shvatila da to nije mala stvar, ali moja majka je rodila nas šestoro prirodnim putem, i ja ću pokušati da uradim isto. Dosta je žena koje su se porodile prirodnim putem, žive su i zdrave i dobile zdravu djecu. Zašto bih ja bila drugačija i paničila. Ako mi bude trudnoća išla lako kao što je dosad, onda planiram da rodim petoro, šestoro djece. Šalu na stranu. Ne bih voljela da moja ćerkica ostane jedinica. Voljela bih da ima još dvoje, troje braće ili sestara. No, sve je u Božjim rukama. Šta on odluči tako će biti. Ali, ako bi pitali mog supruga, on bi rekao najmanje petoro djece. A na to sam mu ja rekla: ‘Za to će ti trebati neka druga žena‘, pa smo se smijali.”

Priznaje da je trudnoća malo promijenila pogled na svijet, sada je u svemu prioritet ćerka.

“Dobro razmislim o nekim stvarima prije nego što ih uradim. Dobro ih analiziram. Takođe, kada pogledam šta se sve dešava u svijetu, bude me malo strah za budućnost mog djeteta. Jednostavno, više ne misliš samo o sebi već i o djetetu.”

Zasad će na manekensku karijeru staviti tačku. Želi da uživa u svakom trenutku odrastanja ćerke, kako bi mogla da se posveti njenom odgajanju i vaspitanju.  

“Prije nekoliko noći smo Sem i ja smo razmišljali o tome. Pitao me je šta će biti kada se porodim. Jednostavno sam mu odgovorila ‘Ja želim da budem mama’. Hoću da se posvetim bebi. Dosta sam radila, šesnaest godina, i mislim da sam ostavila svoju karijeru na vrhuncu. Ne mislim da bih trebala da idem da radim male poslove, samo da bih na Instragramu javila – evo radim neki poslić. Nije mi do toga više. Život ima nekoliko poglavlja, jedno zatvoriš i ideš na sljedeće. Za sada je poglavlje manekenstva zatvoreno, sem ako se nešto famozno ne desi. Nikada ne reci nikada, ali mi je sada ćerkica priroritet”, zaključila je Emina.

Filip Jovanović (MAGAZIN GRACIJA)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!