Drama Nišlija u Kaliforniji: Danilo i Stefan bili usred razmjene vatre između policajaca i para koji je usmrtio 14 ljudi!

“Pet minuta smo proveli usred razmjene vatre, dok nam policajci nijesu naredili da otpužemo do žbunja. Stalno su nas pitali da li smo upucani. Nijesmo vidjeli napadače, ali smo sve vrijeme čuli metke. Nikada nijesmo bili toliko uplašeni. Mislili smo da će se napadači dići u vazduh i sve nas pobiti”

“Nikada nijesmo bili toliko uplašeni. Mislili smo da će se napadači dići u vazduh i sve nas pobiti”, kažu za “Blic” vozači kamiona Danilo Tošić (24) i Stefan Đorđević (24) iz Niša, koji rade u Americi.

Oni su se našli usred razmjene vatre između policije i para koji je usmrtio 14 ljudi.

Kada su čuli da će sljedeću turu voziti za San Bernardino, Danilo i Stefan su se šalili da će usput uhvatiti ubice o kojima su tog jutra slušali na vijestima.

Nijesu ni sanjali da će se nekoliko sati kasnije zaista naći u blizini Sajeda Faruka i Tašfin Malik, za kojima je policija u tom trenutku i dalje tragala, nakon masakra u Regionalnom centru za osobe s invaliditetom.

“Stali smo na raskrsnici blizu mjesta gdje je trebalo da izvršimo dostavu. Ulice su bile puste. Odjednom, uletjeli su nam policajci koji su nas izveli napolje i rekli da se sakrijemo iza kabine”, pričaju Danilo i Stefan.

Više od 100 policajaca steglo je obruč oko napadača. Kada su uočili ubice, policajci su zapucali na njih, sve vrijeme se krijući iza kamiona dvojice Nišlija.

“Pet minuta smo proveli usred razmjene vatre, dok nam policajci nijesu naredili da otpužemo do žbunja. Stalno su nas pitali da li smo upucani. Nijesmo vidjeli napadače, ali smo sve vrijeme čuli metke”, sjećaju se momci.

Potom su pobjegli u prodavnicu.

“Prvo smo otpuzali do nekog lokala i molili za pomoć, ali gazda nije htio da nas pusti jer je mislio da smo mi teroristi. Zatim smo ušli u lokal pored, gdje su nam dali šećer i vodu da dođemo sebi”, pričaju Danilo i Stefan, koji su po kamion mogli da odu tek poslije pet sati.

Njihov prijatelj Miloš Milivojević (25) prva je osoba koju su pozvali nakon pucnjave.

“Rekli su mi da su vidjeli pripadnike CIA, FBI i specijalnih jedinica sa puškama i ručnim topom. Sva sreća da su prošli bez povreda”, kaže Miloš za “Blic”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!