Mark Zuckerberg i Priscilla Chan dobili ćerku Max i poklonili 45 milijardi dolara u dobrotvorne svrhe!

Objavljujući na svom profilu vijest o rođenju ćerke, Zuckerberg saopštio da će Priscilla i on 99 odsto svojih Facebook akcija, koje trenutno vrijede oko 45 milijardi dolara, pokloniti u dobrotvorne svrhe. Zuckerberg je kazao da će bogatstvo pokloniti jer žele da svijet bude bolje mjesto u kojem će njihova ćerka živjeti

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg i njegova supruga Priscilla Chan dobili su ćerku Max i svoju radost podijelili na Facebooku.

Objavljujući na svom profilu vijest o rođenju ćerke, Zuckerberg je saopštio da će Priscilla i on 99 odsto svojih Facebook akcija, koje trenutno vrijede oko 45 milijardi dolara, pokloniti u dobrotvorne svrhe.

Zuckerberg je kazao da će bogatstvo pokloniti jer žele da svijet bude bolje mjesto u kojem će njihova ćerka živjeti.

“Hvala svima za ljubav i podršku tokom Priscilline trudnoće. Dali ste nam nadu da zajedno možemo da izgradimo ovaj svijet za Max i svu djecu. To je svijet gdje može da napreduje ljudski potencijal i promoviše ravnopravnost – od liječenja bolesti, učenja, korištenja čiste energije, izgradnje jakih zajednica, smanjenja siromaštva, obezbeđivanja jednakih prava i širenja razumijevanja širom nacije”, napisao je Zuckerberg.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!