Donald Trump nastavlja da šokira: Ismijavao novinara s invaliditetom! (VIDEO)

Trump se okomio na novinara Sergea Kovaleskog koji je demantovao Trumpovu tvrdnju da su “hiljade Muslimana u New Jerseyju slavili napad 11. septembra”. Trump je, u govoru pred svojom biračkom bazom, napao novinara pokretima imitirajući njegov invaliditet – Kovaleski ima artrogripozu, urođenu manu koja ograničava pokretljivost zglobova

Donald Trump bez sumnje je najživopisniji u ljutoj konkurenciji kandidata za republikansku nominaciju u trci za predsjednika SAD-a. Ovo “živopisan” shvatite kao eufemizam, budući da je kontroverzni preduzetnik i rijaliti zvijezda poznat po brojnim skandaloznim izjavama i postupcima koji su šokirali javnost.

Već dugi niz godina on uporno vrijeđa migrante koji dolaze u SAD, s posebnim naglaskom na hispanoamerikance, a nije mu strano da napada ni ostatak popoulacije, pa su u posljednje vrijeme njegova omiljena meta muslimani u Americi i širom svijeta. No, uprkos (ili zbog) njemu svojstvenoj, često skandaloznoj retorici, još uživa veliku popularnost među stranačkom bazom republikanaca, pa se za prvo mjesto u popularnosti takmiči sa penzionisanim hirurgom Benom Carsonom (koji takođe nije imun na gafove, pa je između ostalog implicirao da se holokaust ne bi dogodio da su Jevreji bili naoružani).

Međutim, Trump je u utorak veče prekoračio svaku granicu ukusa. Okomio se na novinara Sergea Kovaleskog koji je demantovao Trumpovu tvrdnju da su “hiljade Muslimana u New Jerseyju slavili napad 11. septembra”. Trump je, u govoru pred svojom biračkom bazom, napao novinara pokretima imitirajući njegov invaliditet – Kovaleski ima artrogripozu, urođenu manu koja ograničava pokretljivost zglobova.

Trump je u sukob s Kovaleskim ušao jer je citirao njegov 14 godina star članak iz Washington Posta u kojem je i on tvrdio da su hiljade muslimana u New Jerseyju slavile napad 11. septembra, a koji je u međuvremenu povučen i za koji Kovaleski, pomalo naivno, tvrdi da se ne sjeća da ga je napisao.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!