Apelacioni sud povećao kazne ubicama Meha Agovića (38) iz Petnjice na 40 godina zatvora

Sudije Apelacionog suda u odluci su saopštile da prvostepeni Viši sud u Bijelom Polju nije u dovoljnoj mjeri cijenio okolnosti pod kojima je izvršeno krivično djelo. Kažu da je ubistvo bilo okrutno, hladnokrvno, smišljeno i proračunato i zbog toga iziskuje najtežu kaznu od 40 godina, jer se samo tako može ostvariti svrha kažnjavanja

Apelacioni sud uvažio je žalbu Tužilaštva i povećao kazne Vesku Agoviću i Alenu Piljeviću iz Petnjice sa 20 na 40 godina zatvora, zbog ubistva sugrađanina Meha Agovića.

Kako prenosi Televizija Vijesti, sudije Apelacionog suda u odluci su saopštile da prvostepeni Viši sud u Bijelom Polju nije u dovoljnoj mjeri cijenio okolnosti pod kojima je izvršeno krivično djelo. „Ubistvo je bilo okrutno, hladnokrvno, smišljeno i proračunato i zbog toga iziskuje najtežu kaznu od 40 godina, jer se samo tako može ostvariti svrha kažnjavanja“, prenijela je TV Vijesti obrazloženje odluke.

Agović (26) i Piljević (24) su 22. februara prošle godine u Petnjici mučki ubili Meha Agovića (38), iz sela Gornja Vrbica, koji je posjedovao 2.400 eura socijalnih primanja i penzija koje je raznosio mještanima.

Prema optužnici zamjenice višeg državnog tužioca Višnje Medojević, Agović i Piljević su 22. februara 2014. godine, oko 19.30 časova, u mjestu Vrbnica kod Petnjice, sačekali Meha Agovića za kojeg su znali da umjesto poštara raznosi novac mještanima sela i lišili ga života na seoskom putu. Uzevši mu torbicu sa novcem, mobilnim telefonom i čekovima, na putu za Berane podijelili su 2.400 eura, čime su izvršili krivično djelo teško ubistvo u suizvršilaštvu.

Piljević je nesrećnog Agovića udarao držalicom od sjekire po glavi i tijelu, a potom i Agović, nakog čega su ga odvukli i ostavili u potok, gdje je podlegao povredama.

Brat od ujaka pokojnog Meha Agovića, Refad Huremović, zbog presude je nekoliko dana protestovao ispred zgrade Višeg suda.

Refad Huremović i Hivzo Agović

Huremović i Hivzo Agović, brat od strica nesrećnog Meha Agovića, obratili su se početkom aprila ove godine američkoj ambasadi u Podgorici da im, kako su tada kazali za Portal Revije Fokus, pomogne da istjeraju pravdu, jer su bili nezadovoljni presudom Višeg suda.

Huremović je ranije kazao da je zbog presude spreman da ide i do Međunarodnog suda u Strazburu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!