Jedan ruski pilot spasen, drugi mučki ubijen (VIDEO)

“Lifenews” prenosi da se pilot, nakon što je uspio da sleti, krio u žbunju, gdje je i pronađen. Akciju spasavanja zajedno su sprovele ruske i sirijske snage, a pilot se trenutno nalazi u ruskoj vojnoj bazi na teritoriji Sirije

Jedan od dvojice ruskih pilota čiji su bombarder juče srušili Turci tvrdeći da je povrijeđen njihov vazdušni prostor, živ je i nalazi se u Siriji, potvrdio je ruski ministar obrane Sergey Shoigu, javlja Russia Insider.

Akciju spasavanja zajedno su sprovele ruske i sirijske snage, a pilot se trenutno nalazi u ruskoj vojnoj bazi na teritoriji Sirije, prenosi portal dnevnik.hr.

Sergej Rumjancev umro nakon što su na helikopter zapucali pobunjenici u sjevernoj Siriji

 

Ambasador Rusije u Francuskoj Aleksandar Orlov danas je za radio Evropa 1 kazao da je “jedan od dvojice pilota bio ranjen kada je padobranom počeo da se spušta”.

“Ubijen je na krajnje divljački način od džihadista u tom reonu. Drugi pilot je uspio da pobjegne”, kazao je Orlov.

Dopisnik libanske televizijske stanice Al Mayadeen Tv javio je da su, nakon šest sati potrage, sirijski vojnici našli pilota iza neprijateljskih linija i odveli ga u vazdušnu bazu Hamim u Latakiji, piše portal jutarnji.hr.

Televizija Al Maydeeen je javila da su sirijske snage okružile pilota kada se prizemljio i čuvale ga dva sata prije nego što je spasilački helikopter stigao i odveo ga u rusku bazu Hamim. Operacija spasavanja trajala je oko šest sati.

Televizija ANNA-News objavila ekskluzivan snimak spasavanja ruskog pilota.

Ruski mediji, prenosi portal blic.rs, javljaju da je u akciji spasavanja ruskog pilota bilo angažovano 18 pripadnika sirijskih specijalnih snaga i šest propadnika Hezbolaha.

“Lifenews” prenosi da se pilot, nakon što je uspio da sleti, krio u žbunju, gdje je i pronađen.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!