Putin: Turska nam je zabila nož u leđa, biće posljedica u našim odnosima

“Ni naši piloti ni naš avion nijesu bili prijetnja turskoj teritoriji. Oni su se borili protiv terorista. Naša vojska se herojski bori protiv terorista. I onda dobijemo nož u leđa”, rekao je Putin i dodao da je avion oboren u području Sirije

Predsjednik Rusije Vladimir Putin u prvoj reakciji nakon rušenja aviona kazao je da je gubitak aviona kao nož u leđa koji su im zabili saradnici terorista.

“To što se dogodilo ne mogu nikako drugačije da opišem”, rekao je Putin.

Dodao je da je avion oboren na području koje se nalazi četiri kilometra unutar sirijskog područja, prenosi portal slobodna-bosna.ba.

“Ni naši piloti ni naš avion nijesu bili prijetnja turskoj teritoriji. Oni su se borili protiv terorista. Naša vojska se herojski bori protiv terorista. I onda dobijemo nož u leđa”, ogorčen je Putin.

On je istakao da će analizirati sve, ali da će današnji tragični događaj imati vrlo značajne posljedice, pogotovo za rusko-turske odnose.

“Uvijek smo Tursku tretirali kao prijateljsku državu. A oni su se danas prvo okrenuli NATO-u kako bi raspravili o incidentu, kao da smo mi srušili njihov avion, a ne oni naš, iako je jasno da smo mi najzainteresovanija strana”, rekao je ruski predsjednik.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!