U Sent Luisu sahranjen ubijeni Bosanac Haris Hajdarević

Cobb je zamolio Hajdarevića da mu pravi društvo kako bi posjetio svog sina nad kojim je skrbništvo dobila bivša djevojka. Međutim, kada su došli kod Cobbove djevojke, njen sadašnji momak je pucao iz vatrenog oružja i ubio i Harisa i Cobba

U Sent Luisu u Sjedinjenim Američkim Državama obavljena je dženaza Bugojancu Harisu Hajdareviću (22) koji je u srijedu ubijen zajedno sa svojim prijateljem Jamesom Cobbom.

Dženazi koja je obavljena u mjestu Lakewood Park Cemetry prisustvovalo je oko 700 ljudi, rodbine, prijatelja i poznanika ubijenog Harisa, prenosi Bugojno-danas.info.

Podsjetimo, Cobb je zamolio Hajdarevića da mu pravi društvo kako bi posjetio svog sina nad kojim je skrbništvo dobila bivša djevojka. Međutim, kada su došli kod Cobbove djevojke, njen sadašnji momak je pucao iz vatrenog oružja i ubio i Harisa i Cobba.

Ubica dvojice prijatelja Rey Juan Hernandez (18) uhapšen je u četvrtak ujutro. Hajdarević je bio vozač kamiona i stručnjak za popravke računara te je bio omiljen u društvu. O ubistvu detaljno su izvijestili i američki mediji, za koje je Harisov brat Isnel kazao da se “Haris našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu”.

Ovo je četvrto ubistvo u bosanskoj zajednici u St. Louisu u posljednjih nekoliko godina.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!