“Poliglota”: Pogledajte kako je Tomislav Karamanko “razgovarao” s Angelom Merkel

Novinar Hrvatske radiotelevizije je mobilnim telefonom snimao trenutak kada je Merkelova upitala Karamarka i delegaciju HDZ-a na njemačkom jeziku: “Na kojem ćemo jeziku razgovarati – njemačkom ili engleskom?”. Karamarko je samo blijedo pogledao kancelarku i sjeo na stolicu, ne progovarajući ni riječ. Merkelova je zatim ponovo na njemačkom upitala: “Aha, engleski vam je loš?”, a lider HDZ-a je ponovo ostao nijem

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko susreo se juče u Berlinu sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Nakon sastanka, iz HDZ-a su se hvalili da su od kancelarke “dobili podršku jer se radi o bliskim strankama”. Ipak, zaboravili su da spomenu neprijatnu situaciju u kojoj se našao Karamarko.

Naime, novinar Hrvatske radiotelevizije je mobilnim telefonom snimao početak sastanka, odnosno trenutak kada je Merkelova upitala Karamarka i delegaciju HDZ-a na njemačkom jeziku: “Na kojem ćemo jeziku razgovarati – njemačkom ili engleskom?”.

Karamarko je samo blijedo pogledao kancelarku i sjeo na stolicu, ne progovarajući ni riječ.

Merkelova je zatim ponovo na njemačkom upitala: “Aha, engleski vam je loš?”, a lider HDZ-a je ponovo ostao nijem. Srećom, u pomoć je pritekao sekretar hrvatske stranke Miro Kovač i odgovorio da će se razgovori voditi na njemačkom.

Kako prenosi portal blic.rs, prema snimcima koje je objavila HRT može se vidjeti da se Karamarko nije baš najbolje snašao u komunikaciji na njemačkom jeziku, budući da ni tokom rukovanja s Angelom Merkel nije izustio niti jednu riječ.

Snimak sastanka možete pogledati na sajtu HRT, klikom ovde.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!