Nakon objelodanjivanja da je od ruskog biznismena uzeo zlato, Dodik ne bira sredstva da zataška aferu (VIDEO)

Dodik se očigledno veoma uplašio svjedočenja Gordana Milinića. Njegov postupak je tipično dodikovski – s jedne strane nudi saradnju, a sa druge iznosi najteže uvrede i klevete protiv političkih protivnika i priprema napad protiv njih

Centar Banjaluke jutros je osvanuo oblijepljen lecima na kojima pokret Revolt izražava nezadovoljstvo povodom najnovijeg otkrića o korupciji predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Na lecima je fotografija čovjeka koji “kopa” po kontejneru i naslov “Dodikova računica”.

Plakati su oblijepljeni na više mjesta, a na njima ispod fotografije piše: “Unuku kilogram zlata, sinu tri miliona maraka, meni i kumovima stotine miliona eura, a ti narode kopaj po kontejnerima!”, prenosi Slobodna Bosna.

Prije nekoliko dana bivši ambasador BiH u Moskvi Gordan Milinić izjavio je za BN televiziju da je Milorad Dodik, kao premijer Republike Srpske, od ruskog biznismena Olega Burlakova primio kao mito kilogram zlata.

Milorad Dodik je 27. septembra zvao nekolicinu visokih funkcionera Srpske demokratske stranke (SDS) i tražio od njih da se ne sprovodi nikakva istraga po navodima Gordana Milinića da je od ruskog biznismena Olega Burlakova primio kilogram zlata i zadržao ga za sebe, potvrđeno je Slobodnoj Bosni iz vrha SDS-a.

Milinić, bivši ambasador BiH u Rusiji i nekadašnji šef predstavništva RS u Moskvi, prije dva dana je na BN TV javno posvjedočio da je Dodik, u vrijeme kada je bio premijer RS, od ruskog oligarha Olega Burlakova uzeo kilogram zlata i rekao da će ga sačuvati za svog unuka. Dodao je da je tome svjedočilo još nekoliko osoba, a da je sam spreman da ide na poligraf da bi dokazao istinitost iznesenih tvrdnji.

Dodik je u razgovoru sa funkcionerima SDS-a optužio Milinića da izmišlja i da cijeli slučaj ima za cilj njegovu političku diskreditaciju.

Funkcioneri SDS-a, koje je Dodik kontaktirao, odbili su takvu njegovu molbu, ističući da se radi o ozbiljnom slučaju korupcije, te da je Milinić veoma kredibilan svjedok o umiješanosti Dodika u koruprivne radnje, rekli su Slobodnoj Bosni izvori iz vrha SDS-a.

Oni su bili izričiti – stvar je otišla daleko, slučaj je jako ozbiljan i mora se do kraja istražiti.

Dodik je bio uporan, pokušavajući da odigra na “srpsku stvar”.

“Šta vam je ljudi, šta radite? Mi moramo ići zajedno i zajedno se u Sarajevu boriti protiv Bošnjaka u interesu Republike Srpske”, nastavio je Dodik.

Funkcioneri SDS-a su, kako tvrde izvori Slobodne Bosne, ostali zapanjeni, pitajući Dodika otkud to odjednom da teži ka zajedništvu i traži “zajedničku borbu”, a sve vrijeme ih optužuje za izdajništvo.

“Zar mi nijesmo izdajnici?”, pitali su Dodika.

Dodik je insistirao da SNSD i SDS sjednu za pregovarački sto, kako bi prestale međusobne optužbe.

“Dodik se očigledno veoma uplašio svjedočenja Gordana Milinića. Njegov postupak je tipično dodikovski – s jedne strane nudi saradnju, a sa druge iznosi najteže uvrede i klevete protiv političkih protivnika i priprema napad protiv njih”, navodi Slobodna Bosna.

POGLEDAJTE ŠOKANTNO SVJEDOČENJE BIVŠEG AMBASADORA

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!