Crnogorski iseljenici iz Amerike, Kanade i Australije podržali Rezoluciju o podršci integraciji Crne Gore u NATO

“Duboko smo ubijeđeni da je evroatlantska integracija najbolji izbor za našu domovinu da bi imala trajni mir, stabilnost, bezbjednost i prosperitetniju budućnost svih njenih građana. Članstvom u NATO Crna Gora bi postala dio zajednice naroda sa višim životnim standardom, razvijenijom demokratijom i snažnijom ekonomijom”, saopštemo je iz Udruženja crnogorskih iseljenika Amerike, Kanade i Australije

Crnogorski iseljenici iz Amerike, Kanade i Australije podržali su Rezoluciju o podršci integraciji Crne Gore u NATO, koju je usvojila crnogorska Skupština usvojila prije nekoliko dana.

“Duboko smo ubijeđeni da je evroatlantska integracija najbolji izbor za našu domovinu da bi imala trajni mir, stabilnost, bezbjednost i prosperitetniju budućnost svih njenih građana. To će, nema sumnje, ojačati međunarodni politički položaj Crne Gore i dati impuls demokratskim procesima i jačanju povjerenja javnosti u državne institucije, koje će se reformisati u skladu sa normama i zakonima Evropske unije. Članstvom u NATO Crna Gora bi postala dio zajednice naroda sa višim životnim standardom, razvijenijom demokratijom i snažnijom ekonomijom”, prenosi Skala radio saopštenje koje su, u ime Udruženja crnogorskih iseljenika Amerike, Kanade i Australije, potpisali Blažo Sredanović, Zoran V. Raičević i Mihailo Mandić.

Sredanović je dodao da je poznato da je u svijetu raseljeno na stotine hiljada crnogorskih iseljenika i njihovih potomaka, ili, kako se to popularno kaže, “još jedna Crna Gora”.

“Ogromna većina njih živi u državama koje su već dugo godina članice NATO-a. Svake godine nekoliko stotina miliona dolara pristiže u Crnu Goru baš od tih iseljenika, koji su u državama NATO-a našli perspektivnu budućnost i bolji život. A to je nepobitan dokaz i naš najbolji odgovor ostrašćenim protivnicima pristupanju NATO-u”, piše u saopštenju.

Iz Udruženja su skrenuli pažnju svim građanima Crne Gore da “ne nasijedaju na plitku propagandu o neutralnosti i anti NATO kampanji, koja nema nikakve veze s interesima naše države”.

“To je u svemu samo nastavak aktivnosti onih istih destruktivnih snaga koje su se zdušno borile protiv obnove crnogorske nezavisnosti i suvereniteta. Snaga koje decenijama uporno djeluju pod okriljem i saradnjom sa SPC na uništenju crnogorskog identiteta i zatiranju svega što je crnogorsko”, ističe se u saopštenju Udruženja crnogorskih iseljenika iz Amerike, Kanade i Australije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!