Monstrum: Snimateljka iz Mađarske tukla izbjeglice, a oca sa djetetom u naručju saplela nogom!

“Jedna koleginica sa N1TV se danas ponijela na neprihvatljiv način u prihvatnom centru Reske”, saopštio je na Facebooku glavni urednik te televizije Sabolč Kisberk, dodajući da je njen ugovor o zaposlenju od danas poništen i da N1TV tu stvar smatra okončanom

Odnos mađarskih vlasti prema izbjeglicama iz ratom pogođenih područja Sirije u ovim teškim vremenima može biti vijest za sebe. Od gradnje zida preko izjava na rubu fašizma do policijskog premlaćivanja izbjeglica i krađe njihova novca.

Međutim, današnja vijest nadmašila je sve dosadašnje ksenofobne priče iz Mađarske, a za nju je zaslužna snimateljka jedne mađarske televizije.

Kako prenosi jutarnji.hr, ona je snimljena kako fizički napada izbjeglice.

Na prvom snimku se vidi kako nogom udara jednu djevojčicu, a kasnije je postavila nogu ocu koji je nosio dijete nakon čega je nesrećni roditelj pao.

Zahvaljujući društvenim mrežama nije prošlo mnogo vremena da se sazna za ponašanje ove snimateljke.

Snimateljka, kasnije imenovana kao Petra Laslo, navodno je poslije dobila otkaz. 

 

“Jedna koleginica sa N1TV se danas ponijela na neprihvatljiv način u prihvatnom centru Reske”, saopštio je na Facebooku glavni urednik te televizije Sabolč Kisberk, dodajući da je njen ugovor o zaposlenju od danas poništen i da N1TV tu stvar smatra okončanom.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!