Postao internet zvijezda: Fudbaler Ljubo Baranin baca loptu rukom preko 50 metara (VIDEO)

Igrač srbijanskog prvoligaša Radnika Ljubo Baranin jedinstven je u svijetu nogometa. Ovaj dojučerašnji anonimac postao je internetska zvijezda kad se na YouTubeu pojavio video na kojem 28-godišnji stoper baca loptu rukom i preko 50 metara, a posebno je fascinirao Engleze koji u njemu vide nasljednika legendarnog Roryja Delapa

Nogometaš Radnika iz Surdulice Ljubo Baranin preko noći je postao zvijezda i završio na engleskim naslovnicama zahvaljujući nevjerovatnoj sposobnosti da rukom ubaci loptu u protivnički kazneni prostor s više od pola igrališta.

Ovaj rođeni Beograđanin zapravo je ‘snažnija’ kopija legendarnog Roryja Delapa, bivšeg engleskog nogometaša koji je godinama navijače dizao na noge svojim ‘ručnim akrobacijama’. I Ljubi su ‘asistencije iz svlačionice’ rukom normalna stvar…

“To je urođeno! Nema tu neke velike tajne. Mogu baciti loptu i više od 50 metara! Mada, nikad nisam mjerio. Još kao klinac u Radu sam to mogao. To je nešto što se ne uči, ali da mi ne bi stradali ligamenti i tetive ramenog pojasa, moram raditi specijalne treninge”, ispričao je 28-godišnji Baranin u razgovoru za Kurir i dodao:

“Uglavnom četvrtkom i petkom uigravamo prekide. Opteretim ramena kad bacam aut, a pošto tokom utakmice imam 10 do 15 izbačaja, moram čuvati ligamente i zglobove kako ih ne bih preopteretio. Kao klinac sam trenirao i boks, pa sam tako ojačao”, kaže Baranin i čudi se kako je ‘preko noći’ postao poznat.

“Nisam mogao vjerovati kad sam vidio da me uspoređuju s velikim Delapom, čovjekom koji je odigrao više od 400 utakmica u Premiershipu! Telefon mi zvoni cijelo jutro. Popularnost mi ne smeta, a kad vidiš vijest o sebi u Engleskoj, koja je kolijevka nogometa, ne može a da ti ne bude drago”.

Posebno mu je kaže, ostao u sjećanju rad s Tonyjem Adamsom dok je igrao u Azarbejdžanu, u Gabali.

“Najviše sam radio i vježbao kod Adamsa. Englezi vole prekide, a tada sam skoro svake sezone imao skoro 15 asistencija. Adams je legenda, normalan i dobar čovjek iako je velika zvijezda. Ima specifične treninge, voli da su mu igrači odmornipred utakmice i dosta je insistirao na radu u teretani”.

Izvor: Avaz.ba

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!