Sahranjen policajac Irfan Kujović, policija na tragu ubici

„Bio si divan čovjek i sjajan kolega, a tvoj odlazak od nas te je zadesio u uniformi koju si dostojanstveno nosio, koju si volio i koja je na tebi pokazala koliko je težak posao svih pripadnika naše službe. Na nama je odgovornost da tvog ubicu nađemo i privedemo organima pravde. To ti danas obećavamo, mada te time nećemo vratiti, niti ublažiti ovu beskrajnu bol za tobom. Ostaje prazno tvoje mjesto, ali čast u našim srcima što si bio naš kolega i što smo sarađivali sa tobom“, kazao je pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević

Policajac Irfan Kujović, koji je prije dva dana poginuo na regionalnom putu Slijepač most – Pavino Polje – Pljevlja, kada ga je autom usmrtila za sada još nepoznata osoba, sahranjen je danas na mezarju u bjelopoljskom selu Gubavač.

U prisustvu velikog broja rodbine, prijatelja i građana, od Kujovića su se ispred gradske gasulhane oprostili glavni imam Odbora Islamske zajednice Bijelo Polje Enis ef. Burdžović, pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević i, u ime porodice, Hasan Ramović.

Enis ef. Burdžović: Gdje to živimo kada jedan ljudski život nekome ne vrijedi jedne saobraćajne ili kakve god kazne?

Glavni imam Odbora Islamske zajednice Bijelo Polje Enis ef. Burdžović je kazao da „kod nas u vjeri onaj ko da život na radnom mjestu ima deredžu šehida, visoko mjesto i veliku vrijednost”.

“Međutim, kod nas u društvu u cjelini, danas njegova smrt ostavlja veliki znak pitanja nad svima nama: gdje to živimo kada jedan ljudski život nekome ne vrijedi jedne saobraćajne ili kakve god kazne? U ovom momentu molimo Allaha dželle šanuhu da njegovoj porodici podari strpljenja, da im Allah ovaj gubitak nadoknadi, da im Allah uzvišeni podari da se rahmetli Irfana svi sjećamo, uz njih, po dobru“, kazao je ef. Burdžović.

On se pomolio da Allah dragi svakome podari nagradu „što ste ovim činom zahvalnosti ovom čestitom čovjeku ukazali na to koliko ljudska veličina ipak ima vrijednosti i pored prisustva onih, među nama u društvu, kojima to ne znači, kojima ne znači jedan ljudski život“.

„Zato molim Allaha dželle šanuhu da se monstrum koji je oduzeo život ovom čovjeku ne smiri ni pod sedam kata zemlje, sve dok ne dođe pred lice pravde. Molim Allaha dželle šanuhu da podari snage kolegama našeg Irfana da na dostojanstven način privedu pravdi onoga koji je odgovoran za smrt njihovog kolege, jer je to najmanje što možemo da učinimo da i jedni drugima i društvu poručimo da, ipak, ljudski život ima cijenu. Vaše prisustvo ovdje je potvrda te cijene“, istakao je ef. Burdžović.

On je dodao da o Irfanu Kujoviću govori dovoljno to koliko je dobra ostavio ljudima, „a dobro je ono što najviše može da kaže“.

„Riječi ne mogu onoliko koliko mogu djela, a tvoja djela su danas sve ove ljude dovela ovdje“, rekao je ef. Burdžović.

„Neka svako dobro djelo koje je ostavio među nama govori da ga po dobru pomenemo, da dovu uputimo za njega, da mu molimo za milost i da njegovu porodicu ne ostavimo bez podrške i pomoći, jer je on dao život u uniformi, i najmanje što možemo da učinimo je da tu dostojnu sliku ispoštujemo i nakon njegove smrti. Dragi naš Irfane, u ime svih ovih ljudi vjerujem da si zaslužio našeg halala. Ukoliko je od nas prema tebi bilo nečega od čega se traži halal, molim Allaha dželle šanuhu da ti podari snage da nam halališ“, kazao je ef. Buržović.

Nikola Janušević: Policija neće zaboraviti porodicu

Pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janušević rekao je da je policiji odgovornost da pronađe ubicu i privede organima pravde“.

„Bio si divan čovjek i sjajan kolega, a tvoj odlazak od nas te je zadesio u uniformi koju si dostojanstveno nosio, koju si volio i koja je na tebi pokazala koliko je težak posao svih pripadnika naše službe. Na nama je odgovornost da tvog ubicu nađemo i privedemo organima pravde. To ti danas obećavamo, mada te time nećemo vratiti, niti ublažiti ovu beskrajnu bol za tobom. Ostaje prazno tvoje mjesto, ali čast u našim srcima što si bio naš kolega i što smo sarađivali sa tobom“, kazao je Janjušević.

On je istakao da je Irfan Kujović bio jedan od najboljih policajaca, našta upućuju i njegovi radni rezultati, odnos prema poslu, prema građanima i uniformi koju je s ponosom nosio.

„Neobjašnjiv postupak, primjeren samo osobi bez ijednog moralnog kodeksa, bez savjesti, odnio je jedan mladi i častan život, nama oduzeo predivnog kolegu i druga, Rasimu i Ulviji dijete, Almiri supruga, Asmiru, Alenu, Ismaru i Anidi očinsku ljubav koja će nedostajati kroz čitav život, a sestrama Elviri i Elvisi brata jedinca. Policija neće zaboraviti porodicu i biće uz njih u teškim danima koji dolaze bez tebe“, poručio je Janjušević.

Hasan Ramović: Krasile su našeg Irfana vrline dobrog čovjeka, sina, oca, brata, prijatelja i komšije

Hasan Ramović kazao da je Irfan bio požrtvovan, uvijek spreman da da sve od sebe za posao koji je volio i službu koju je smatrao svojom drugom kućom.

To znaju svi koji su ga poznavali. Krasile su našeg Irfana vrline dobrog čovjeka, sina, oca, brata, prijatelja i komšije, što najbolje pokazuje ovoliki broj vas koji ste danas prisutni ovom nemilom dodađaju. Njegov prerani odlazak od ovog svijeta zauvijek je ostavio otvorenu ranu u srcu njegove porodice. Dragi Irfane, kako danas utješiti tvoju majku Ulviju, tvoga oca Rasima, koju riječ utjehe pružiti tvojim sestrama Elviri i Elvisi? Šta reći tvojoj supruzi Almiri? Kako objasniti tvojoj djeci da su zauvijek izgubili svoj oslonac, zaštitu, pomoć, ljubav oca koju su tek na trenutak osjetili? Pamtićemo te po tvojim šala, po tvom osmjehu, iskrenom prijateljstvu koje nas je okupljalo, sjećaćemo se svih naših druženja, svih lijepih i teških trenutaka kroz koje smo zajednički prolazili. Sjećaćemo se zbog toga da nam nikad ne odeš iz srca u kojem si napravio svoj kutak koji nikad neće nestati. Ovaj svijet je prolazan za sve nas. Sigurno ćemo se nekada opet sresti, jer te toliko volimo“, kazao je, drhtavim glasom, vidno potrešen Ramović.

Tišinu tokom posljednjeg oproštaja od rahmetli Irfana Kujovića remetili su samo jecaji i plač rodbine, prijatelja, kolega komšija… Na posljednji ispraćaj od gradske gasulhane tabut su na ramenima nosile Irfanove uplakane kolege u uniformama, koji nijesu mogli da sakriju bol i tugu zbog mučki prekinutog mladog života.

Prema informacijama Portala revije Fokus, u potrazi za ubicom Irfana Kujovića ima pomaka.

Saučešće porodici Kujović danas je izjavio i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!