„Euro Gusinje“ organizuje piknik u Njujorku: U Henry Kaufmann parku kao na Alipašinim izvorima

Organizatori planiraju tamičenja u nekoliko sportskih disciplina – turnir u malom fudbalu i košarci za odrasle i djecu, a biće održano i nadmetanje u zaboravljenim sportovima – povlačenje konopca i trčanje u vrećama. Za ljubitelje plivanja tu je i bazen, a za hranu i piće pobrinuće se osoblje restorana “Čakor”…

I ove godine, kao što se to odvajkada radilo, na Ali-pašinim izvorima u Gusinju 2. avgusta će biti održan nadaleko čuveni vašar. Doći će Gusinjani sa svih strana svijeta da osjete miris rodnog kraja, da se napiju vode hladne kao grom sa Ali-pašinih izvora, da „pročešljaju“ Vezirovu bradu, da se okupaju u Oku Skakavice… A mladi da prošetaju, da se zagledaju momak i djevojka jedno u drugo. Tako je u Gusinju. Na Alipašinim izvorima. Tradicionalno. Kako je odvajkada bilo. A u Americi, gdje je odselilo mnogo Gusinjana i Plavljana, drugačije se živi. Nema u Americi Visitora, niti Prokletija. Nema Grlje, ni Grebaje. Drugačije se momci udvaraju djevojkama. Sve je kod „Amerikanaca“ drugačije. A u Americi, vašar nije vašar. Nije ni sabor. Ovdje za vašar i sabor kažu – piknik.

Toga su se pridržavali i u Udruženju „Euro Gusinje“ kada su pravili dogovor da ove godine, po drugi put, u nedjelju obilježe 2. avgust u Njujorku.

„Mnogo nam znači što će 2. avgusta ove godine oni koji ne mogu da odu na Ali-pašine izvore kraj Gusinja utjehu naći u Henry Kaufmann parku na Long Islandu, gdje ćemo organizovati piknik“, kažu organizatori.

Oni planiraju tamičenja u nekoliko sportskih disciplina: turnir u malom fudbalu (kontakt Hajro Đurković, telefon 347 600-5143) i turnir u košarci za odrasle i djecu (kontakt Armin Čekić, telefon 646 808-6955).

Biće održano i nadmetanje u zaboravljenim sportovima – povlačenje konopca i trčanje u vrećama.

Za ljubitelje plivanja tu je i bazen, a za hranu i piće pobrinuće se osoblje restorana “Čakor”.

U muzičkom dijelu programa organizator priprema iznenađenje.

Adresa:

Henry Kaufmann Campgraund

75 Colonial Springs Road

Wheatley Heights 11798

New York, NY 11798

Više o parku gdje će se održati piknik možete saznati na sledećem linku:

http://www.camphkc.org/our-grounds/virtual-tours/long-island-virtual-tour

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!