Nevjerovatno: Rus promijenio boju kože nakon što mu je transplantirana jetra Afroamerikanca!

Semen Gendler je dobio jetru 38-godišnjeg Afroamerikanca. I dok mu je ta operacija spasila život, rodbina i prijatelji su počeli da primjećuju nešto čudno – kako se oporavljao, tako mu je koža bivala sve tamnija. No, on ne haje zbog promjena. “Što se mene tiče mogu biti još tamniji, jer mi to apsolutno ne smeta. Glavno je da mi jetra radi i da sam zdrav”

Rus Semen Gendler iznenadio je cijelu medicinsku zajednicu tvrdeći da mu je koža potamnila nakon što je dobio jetru donora koji je bio afroameričkog porijekla.

Sve je počelo kada je Gendler, iz ruskog Krasnodara, otkrio da ima hepatitis C i karcinom.

Rečeno mu je da je jedina nada za preživljavanje transplantacija jetre, nakon čega je odlučio da otputuje za SAD, prenosi portal vijesti.ba.

“Doktori su mi veoma jasno dali do znanja da neću preživjeti ako ne uradim transplantaciju jetre. Kako sam dosta radio u SAD, tamo sam imao poslovne partnere koje sam zamolio da mi pomognu pri pronalasku donatora jetre. Kad imate novac – onda se sve lakše i brže obavi”, kazao je Gendler.

Dodao je da je imao sreću što je mogao da plati 500.000 dolara, koliko ta procedura košta u SAD.

“U Rusiji bih morao daleko duže da čekam na transplantaciju”, rekao je Gendler.

On je dobio jetru 38-godišnjeg Afroamerikanca. I dok mu je ta operacija spasila život, rodbina i prijatelji su počeli da primjećuju nešto čudno.

Naime, kako se oporavljao – tako mu je koža bivala sve tamnija.

“Ja sam među prvima primijetio da mu je koža tamnija”, kaže Gendlerov kolega Igor Atamanenko. “Kada mi je rekao da je dobio jetru Afroamerikanca, pretpostavio sam da ta promjena ima veze s tim. Znamo se godinama i oduvijek je bio ekstremno blijed čovjek”, dodao je Atamanenko.

Naravno, Gendler odbija svaku pomisao na sunčanje, jer su mu doktori rekli da mu sunčanje može naštetiti. Štaviše, i doktori u SAD su mu potvrdili da tamnija koža može da bude rezultat transplantacije jetre, jer su se sa sličnim slučajevima i ranije sretali.

Gendleru nova boja kože uopšte ne smeta.

“Što se mene tiče mogu biti još tamniji, jer mi to apsolutno ne smeta. Glavno je da mi jetra radi i da sam zdrav. Najbitnije mi je da sam pun energije, živim između dva grada, Njujorka i Krasnodara… I ako čak potpuno pocrnim koga briga za to? Mene sigurno nije!”, kaže on.

Ipak, još nema naučnih dokaza da je druga boja kože razlog upravo transplantacije jetre.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!