Stoltenberg: Do kraja godine odluka o pozivu Crne Gore u NATO, nema odlaganja do samita u julu 2016.

Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg je pres konferenciji u centralnom štabu NATO-a u Briselu podsjetio da je intenziviran i fokusiran dijalog sa Crnom Gorom i da su “rezultati vidljivi”. “NATO je primijetio progres Crne Gore u obavještajnom sektoru, sektoru odbrane i oblasti vladavine prava. Sagledaćemo koliki je napredak i odlučiti do kraja godine”, rekao je Stoltenberg

NATO će do kraja godine odlučiti hoće li pozvati Crnu Goru i neće prolongirati odluku do samita u Varšavi u julu naredne godine, kako se moglo čuti u prethodnih mjesec dana sa nekoliko adresa.

To je, prenosi Radio AntenaM, saopštio generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg na pres konferenciji u centralnom štabu NATO-a u Briselu.

Stoltenberg je podsjetio da je intenziviran i fokusiran dijalog sa Crnom Gorom i da su “rezultati vidljivi”.


“NATO je primijetio progres Crne Gore u obavještajnom sektoru, sektoru odbrane i oblasti vladavine prava. Sagledaćemo koliki je napredak i odlučiti do kraja godine”, rekao je Stoltenberg.


On je ponovio da žali zbog žrtava bombardovanja 1999. jer je, kako je kazao, namjera NATO-a bila da zaštiti civile.


“To nije trebalo da se desi i još jednom izjavljujem saučešće porodicama koje su izgubile svoje voljene”, rekao je Stoltenberg.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!