Sastanak predstavnika “Euro Gusinje” s Azrom Jasavić: Dijaspori obezbijediti glasanje putem diplomatsko konzularnih predstavništava

Na sastanku su razmijenjeni stavovi o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i iseljavanju stanovništva sa sjevera kao negativnom trendu koji mora da se zaustavi. Jasavić je upoznala predstavnike ovog humanitarnog udruženja o zakonskim inicijativama koje je pripremila PCG radi dinamičnijeg privrednog razvoja sjevera i zaustavljanja iseljavanja.

Potpredsjednica i poslanica Pozitivne Crne Gore (PCG) Azra Jasavić sastala se tokom boravka u Njujorku sa predstavnicima humanitarne organizacije “Euro Gusinje”.

Kako je saopšteno iz Pozitivne Crne Gore, predstavnici ove iseljeničke organizacije su ukazali na potrebu za obezbjeđivanje glasanja dijaspori putem diplomatsko konzularnih predstavništava kao prioritetni zadatak parlamenta, ističući da je to osnovni preduslov za artikulisanje legitimnih interesa dijaspore i njenog uključivanja u izborni proces.

“Na sastanku su razmijenjeni stavovi o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i iseljavanju stanovništva sa sjevera zemlje kao negativnom trendu koji mora da se zaustavi. Poslanica Jasavić je upoznala predstavnike ovog udruženja o zakonskim inicijativama koje je pripremila Pozitivna radi dinamičnijeg privrednog razvoja sjevera i zaustavljanja iseljavanja”, piše u saopštenju.

Ona je ukazala i na značaj procesa evroatlantskih integracija, kao i potrebu podrške javnog mnjenja, jer su integracije, kako se navodi, ključni spoljno-politički prioritet zemlje, sa čim su se predstavnici organizacije “Euro Gusinje” složili.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!