Video: Pogledajte kako izgleda borba lavova sa krokodilom oko mesa slona

Samo što su ugledali dokrajčen plen, lav i mišićavi nilski krokodil, najveći gmizavac na svijetu, sa arsenalom od 30 oštrih zuba u ogromnoj vilici, počeli su da odmjeravaju snage. U početku se činilo da krokodil ima evolutivnu prednost, ubijajući stvorenja na isti način 250 miliona godina i nadživevši čak i dinosaure, ali su se onda još dva lava priključila svom drugu…

Pojedi ili budi pojeden. U slučaju scene koju je uspješno snimio posetilac Nacionalnog rezervata Samburu u Keniji, važi nešto drugačiji zakon: krokodil ili lav će pojesti slona.

Kada je slon uginuo na obali jezera u afričkom rezervatu, ostavivši dovoljno mesa da se nahrane različite životinje, čopor gladnih lavova i krokodil koji je bio ozbiljno gladan uhvatili su se u koštac. Međutim, slonovsko meso nije bilo lak plijen ni za jednog predatora na snimku.

Samo što su ugledali dokrajčen plen, lav i mišićavi nilski krokodil, najveći gmizavac na svijetu, sa arsenalom od 30 oštrih zuba u ogromnoj vilici, počeli su da odmjeravaju snage. U početku se činilo da krokodil ima evolutivnu prednost, ubijajući stvorenja na isti način 250 miliona godina i nadživevši čak i dinosaure, ali su se onda još dva lava priključila svom drugu, gurajući reptila u vodu.

Iako je jedan lav imao krv na nozi, prva runda borbe ostavila je obe strane na istom. Jeste bila borba tri na jedan, ali ni u kom slučaju to nije značilo lak posao za lavove.

Računajte da čak 99 odsto mladih krokodila biva pojedeno od strane riba, guštera, pa čak i drugih krokodila, tako da oni koji prežive zaista jesu najjači, sa vilicama tako moćnim da bi parirali T-reksovoj.

Potom je usledila nova runda.

IZVOR: www.nationalgeographic.rs

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!