Na njujorškoj televiziji NY1 emitovan prilog o Gusinjanki Amini Đurković: Djevojka za ponos

Osim što postiže izvanredne rezultate u odbojci i dobija samo pohvale za igru, Amina je i odlična učenica. I pored brojnih obaveza ona stiže da pomogne drugovima i drugaricama u učenju francuskog jezika i fizike, da pohađa dopunsku nastavu u američkom muzeju Natural History, da igra tenis..

Sedamnaestogodišnja Amina Đurković, djevojka porijeklom iz Gusinja koja živi u Njujorku, svestrana je sportiskinja i odlična učenica.

Zahvaljujući tome, ekipa njujorške televizije NY1 uradila je prilog o njoj, gdje imaju samo riječi hvale za ovu uspješnu djevojku.

U tekstu koji je objavljen na portalu ny1.com, između ostalog, piše da je Amina oduvijek voljela da igra tenis, ali je uporedo počela da trenira i odbojku. Njen odbojkaški trener Arnie Rosenbaum kaže da je brzo postala ključni igrač ofanzive na mreži.

“Ona je veoma dobar igrač prednje linije. Sve što je pred njom dobija”, pohvalio je Aminu trener Rosenbaum.

Iako je njen raspored prepun, Amina kaže da se dobro snalazi i završava sve obaveze na vrijeme.

Uvijek se trudim da završim u školi što više obaveza. Odugovlačiti s učenjem i učiti neposredno prije testa nije uopšte efikasno”, kaže Emina, koja nađe vremena da pomaže svojim drugovima i drugaricama u učenju franuskog jezika i fizike i da pohađa naprednije kurseve.

Jedan od njenih nastavnika kaže da je Amina uzor svim studentima.

“Studenti kao ona vam daju smisao, pa se trudite da što više nauče, jer žele da daju sve od sebe. Oni vas inspirišu da budete bolji učitelj”, kazao je Steven Scharf, Aminin profesor fizike.

Amina takođe pohađa dopunsku nastavu u američkom muzeju Natural History, gdje radi istraživanja s astrofizičarima, pa je i iz astronomije najbolja na koledžu.

Amina je zahvalna svom ocu za svu pomoć koju joj pružao da bi postala uspješni i uzorni sportista.

“Uvijek sam vježbala tenis sa njim kad sam bila mlađa, tako da bez njegove pomoći sada ne bila ovako dobra sportistkinja”, kazala je Amina.

Pogledajte prilog na sledećem linku:

http://www.ny1.com/nyc/all-boroughs/scholar-athlete/2015/05/19/amina-durkovic–two-sport-athlete-serves-aces-on-the-court–gets-as-in-the-classroom.html

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!