Za liječenje porodice Osmančević iz Rožaja organizacija “Euro Gusinje NY” uplatila još 9.500 dolara

Organizacija “Euro Gusinje NY” i web stranica gusinje-plav.com su organizovali humanitarnu akciju i za Osmančeviće samo u Njujorku prikupili 39.000 dolara.

Humanitarna organizacija “Euro Gusinje NY” uplatila je 9.500 dolara četvoročlanoj porodicu Osmančević iz Rožaja.

Osmančevići – majka Sabaheta, sin Anel i kćerke bliznakinje Jasmina i Jasminka, žive s pojednim bubegom.

Jasmini i Jasminki je prije pet godina dijagnostikovano teško oboljenje bubrega. Bolest je brzo uznapredovala, pa su morale da idu na dijalizu, a stanje je zahtijevalo hitnu transplantaciju. Sabaheta je svoj bubreg prije tri godine dala Jasmini, dok je Jasminku spasio brat Anel, koji je tada imao samo 18 godina…

Organizacija “Euro Gusinje NY” i web stranica gusinje-plav.com su organizovali humanitarnu akciju i za Osmančeviće samo u Njujorku prikupili 39.000 dolara.

“Želimo da obavjestimo sve donatore koji su učestvovali i novčano podržali ovu akciju da je prošle sedmice uplaćena i treća rata od 9.500 dolara. Takođe, želimo da napomenemo da je porodici Osmančević do sada poslato 29.500 dolara. Preostaje još jedna uplata, o kojoj ćemo vas informisati kada bude realizovana. Poslati novac od organizacije ‘Euro Gusinje NY’ biće namijenjen isključivo za njihovo dalje liječenje”, navodi se na web stranici gusinje-plav.com.

Porodica Osmančević se kratkim pismom, u kojem su obavijestili da će novac upotrijebiti za dalje liječenje, zahvalila organizaciji “Euro Gusinje NY”.

“Zbog izuzetno loše materijalne situacije naše dalje liječenje ne bi bilo moguće bez ove Vaše donacije. Dugujemo Vam izuzetnu zahvalnost”, piše u odgovoru Jasminke Osmančević.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!