Djeca bosanskih iseljenika pobijedila u kulinarskom TV šouu i osvojili 10.000 dolara

Senada, Erna i Ermin Grbić, djeca Ermine i Sulejmana Grbića, Bosanaca koji u SAD uspješno vode lanac restorana, nedavno su nastupili u kulinarskom šouu “Guy’s Grocery Games: Family Style”, američke TV mreže Food Network, i osvojili prvo mjesto i novčanu nagradu od 10.000 dolara.

Senada, Erna i Ermin Grbić, djeca Ermine i Sulejmana Grbića, porijeklom iz Starog Majdana kod Sanskog Mosta, nastupili su 11. januara u kulinarskom šouu “Guy’s Grocery Games: Family Style”, američke TV mreže Food Network, i osvojili prvo mjesto i novčanu nagradu od 10.000 dolara. I to nije sve: Senada, Erna i Ermin su se kandidovali za dodatno kolo, gdje imaju šansu da osvoje 20.000 dolara!

Kako prenosi portal Klix.ba, bosanska porodica Grbić, koja živi u Sent Luisu u Sjedinjenim Američkim Državama, godinama se uspješno bavi ugostiteljstvom. Ermina i Sulejman Grbić prvi restoran su otvorili 2002. godine. U međuvremenu su proširili posao i otvorili lanac restorana, a posao su prenijeli na kćerke i sina.

U emisiji su se, u tri kulinarske runde, takmičile četiri porodice. Svi učesnici su imali zadatak da u određenom vremenskom roku kupe potrebne namirnice i uspješno završe planirana jela.

Senada Grbić, šefica lanca restorana, kazala je da joj je iskustvo nastupa u ovom šouu bilo stresno, ali pozitivno iskustvo.

“Sjećam se da sam vrištala i skoro pala na koljena kada su rekli da smo pobijedili”, ispričala je Senada.

Ona je dodala da se sa bratom i sestrom pojavila u šouu nakon što je dobila poziv od Food Network kuće, iz koje su kazali da ju je prijavila anonimna osoba.

Ermin, menadžer lanca restorana, rekao je da su prije pojavljivanja u programu prošli runde razgovora, a iskustvo je opisao kao “nestvarno”.

“Ovo je bila velika prilika za nas da predstavimo Bosance i bosansku zajednicu, našu porodicu i prijatelje”, kazala je Erna Grbić.

Senada, Erna i Ermin su odlučili da od dijela nagrade plate odmor roditeljima, dok će ostatak uložiti u njihov South City restoran, koji vuče bosanske korijene, a pripremaće popularnu istočnoevropsku kuhinju.

Grbići su u procesu otvaranja novog koncepta restorana: nedavno su kupili zgradu u kojoj je nekada bio smješten Lemmons, a planiraju da na ljeto otvore sportski bar.

Senada je kazala da planiraju da taj prostor nazovu Space Lemmons ili Lemmons by Grbic.

Porodica Grbić u SAD živi od 1974. godine, kad se u Sent Luis doselio Sulejman, dok je njegova supruga došla krajem sedamdesetih.

{youtube}/watch?v=nKOwWnk_k28{/youtube}

Foto: www.saucemagazine.com

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!