Potomak crnogorskih iseljenika u Argentini rekonstruisao djela svoga đeda

Gotovo tri mjeseca radio je na kompozicijama koje su još davne 1968. godine bile registrovane u  Udruženju autora i kompozitora, i objavio ih na kompakt disku…

Andres Dech Miljanić, potomak crnogorskih iseljenika u Argentini, uz pomoć svoje braće i prijatelja, rekonstrusao je neobjavljene kompozicije đeda kojeg nikada nije upoznao, da bi ih poklonio svojoj majci.

„Život je pun iznenađenja“, izjavio je za argentinske medije Andres Dech Miljanić, član grupe King of banana, koji je slučajno- zahvaljujući Fejsbuku i Guglu – otkrio da je njegov đed po majci Aleho bio kompozitor.

Ovo otkriće mu je pomoglo da priredi najljepši rođendanski poklon svojoj majci Edi. Tako je, gotovo tri mjeseca radio na kompozicijama koje su još davne 1968. godine bile registrovane u Argentinskom udruženju autora i kompozitora, i objavio ih na kompakt disku. Na njemu su se našle kompozicije pod sljedećim nazivima: „Svaki put kad se sjetim tvog imena“ („Cada vez que recuerdo tu nombre“), „Vječna ljubav“ („Amar eterno“) i dvije verzije kompozicije „Cvijet koji ne vene“( „Una flor que no marchita“).

„Bilo je veoma dirljivo kada smo uručili poklon majci, koja zbog životnih okolnosti takođe nije upoznala svog oca. Štaviše, uspjeli smo da se, putem poezije i tema koje je obrađivao u svojim kompozicijima, približimo našem đedu“, izjavio je Andres Dech Miljanić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!