Brutalno pretučeni navijači Bosne i Hercegovine traže milionsku odštetu

Tri navijača Bosne i Hercegovine koja su prošle godine brutalno pretučena ispred kasina Lumiere Place koji posluje u sklopu hotela Four Seasons u St. Louisu zatražili su odštetu od 24 miliona dolara

Kako piše Njujork Post, Salko Radončić iz Brooklyna te Halil Todić i Adis Radončić iz Queensa pretučeni su prošle godine ispred kasina Lumiere Place u St. Louisu, a kao razlog su naveli to što su nosili dresove, šalove i zastave BiH.

U novembru prošle godine su tri Bosanca gledala utakmicu Bosne i Hercegovine, nakon čega su se uputili u hotel Four Seasons. Međutim, ulaz im je zabranila ženska osoba koja je radila kao članica obezbjeđenja, a da ih pri tome nije ni pitala da li su iznajmili sobu u hotelu. Radončić je zahtijevao objašnjenje, a ona ga je onesposobila elektrošokom. Nakon toga ga je zajedno s drugim članovima osiguranja počela udarati, usled čega mu je slomljen nos. Njegovi prijatelji su takođe pretučeni, a stavljene su im i lisice.

“Čini se da su napadnuti iz straha, jer su Bosanci”, izjavio je advokat Bosanaca Rehan Nazrali.

Pretučeni Bosanci traže 24 miliona dolara odštete.

Njujork Post piše da se okrivljeni Pinnacle Entertainment, Tropicana Entertainment i Four Seasons Hotel još nisu oglasili.

NAPOMENA: NA FOTOGRAFIJI ADIS RADONČIĆ SE NALAZI KRAJNJE LIJEVO, HALIL TODIĆ JE DRUGI SLIJEVA, A SALKO RADONČIĆ JE ČETVRTI SLIJEVA

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!