Moamer Kasumović se oglasio prvi put nakon što su ga osudili za bludničenje nad maloljetnikom

U članku koji je napisao glumčev pravni zastupnik Mihail Volkov govori se o tome da je Moamerova presuda bila nezakonita te da je kao takva morala da bude i ukinuta. Volkov je u svom autorskom tekstu optužio Opštinski sud BiH za to da je prekršio niz pravila

Bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović nedavno je osuđen na godinu dana zatvora zbog bludničenja nad maloljetnikom. Zatvor je izbjegao nakon što je platio kaznu, a sad se prvi put oglasio nakon presude.

Glumac se javio putem Facebooka, a podijelio je članak objavljen na crnogorskom portalu Pobjeda.me. U članku koji je napisao glumčev pravni zastupnik Mihail Volkov govori se o tome da je Moamerova presuda bila nezakonita te da je kao takva morala da bude i ukinuta. Volkov je u svom autorskom tekstu optužio Opštinski sud BiH za to da je prekršio niz pravila.

Napisao je i da se “nameće i pitanje je li sam Kasumović zakonito osuđen i je li uopšte kriv”.

Glumac, poznat po ulozi u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, će se naći u registru pedofila Crne Gore, što je potvrdilo Ministarstvo pravosuđa. Crnogorska Pobjeda je dobila odgovor od Ministarstva u kojem su naveli da je uredbom o načinu vođenja kaznene evidencije propisano da se u nju uključe i osobe osuđene za kaznena djela od stranih sudova i to crnogorski i strani državljani te osobe bez državljanstva rođene u Crnoj Gori, kao i strani državljani i osobe bez državljanstva stalno nastanjene u Crnoj Gori.

Upit im je poslat zbog toga što je Moamer rođen u Crnoj Gori i tamo trenutno živi, prenosi “Jutarnji list”.

Inače, glumac je 2021. godine prijavljen zbog kaznenog djela bludničenja nad maloljetnikom. Drugostepena presuda donesena je 2023. godine u Opštinskom sudu u Sarajevu. Osuđen je bio na godinu dana, ali je svoju kaznu otkupio. Uplatio je 36.500 KM (18.000 eura) i osigurao slobodu.

Foto: Screenshot

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!