UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Ukrajinski dron poslat da ubije ruskog vojnika, ali se desilo neočekivano

Snimak počinje scenom u kojoj ukrajinski dron skenira ruski rov nakon napada, u potrazi za preživjelima, da bi našao povrijeđenog ruskog vojnika. Ukrajinski dron je bacio granatu blizu njega ali ga nije ubio. Kasnije se dron vratio i otkrio da je vojnik otpuzao do zemljanog luka i da leži na leđima i moli da ga poštede

Ukrajinski bataljon na prvoj liniji fronta snimio je kako je dron spasao povrijeđenog ruskog vojnika, a video su objavili na nekoliko različitih društvenih mreža ove nedjelje.

Snimak na Telegramu traje duže od 18 minuta, a na njemu se vide napeti izrazi lica povrijeđenog ruskog vojnika i sasušena krv na njegovom licu. Operater drona odlučio je da ga ne ubije i umjesto toga mu je spustio vodu i poruku, da bi ga kasnije odveo do ukrajinskog rova, prenosi “Jutarnji list”.

Ne zna se gdje je i kada snimak nastao, ali djeluje da se radi o Donbasu u istočnoj Ukrajini. Britanski “Telegraf” piše da bi ovaj video mogao da bude dio regrutacije u ukrajinsku vojsku.

Snimak počinje scenom u kojoj ukrajinski dron skenira ruski rov nakon napada, u potrazi za preživjelima, da bi našao povrijeđenog ruskog vojnika. Ukrajinski dron je bacio granatu blizu njega ali ga nije ubio. Kasnije se dron vratio i otkrio da je vojnik otpuzao do zemljanog luka i da leži na leđima i moli da ga poštede.

Operater ukrajinskog drona se sažalio i bacio mu bocu vode i poruku sa uputstvima kako može da dođe do ukrajinskih linija i do bezbjednosti. Na snimku se potom vidi kako se ruski vojnik prekrstio i mahnuo ukrajinskom dronu u znak zahvalnosti, a zatim popio vodu.

Iz džepa je izvadio špric i ubrizgao sebi lijek protiv bolova. Nakon što je skupio nešto snage, oteturao se iz rova na Ničiju zemlju. Povrijeđeni ruski vojnik je, uz navođenje ukrajinskog drona, na kraju stigao do ukrajinskih rovova i tamo se iscrpljen srušio, nakon čega se predao se dvojici ukrajinskih vojnika.

Foto: Screenshot/Combat group K-2 54th brigade

Idi na VRH
error: Content is protected !!