Mandić: Najbolje rješenje izlaska iz krize je formiranje nove Vlade sa novim premijerom

“Najbolje rješenje je da se bira nova Vlada i to bi bio diskontinuitet sa ovih 200 loših dana Vlade Zdravka Krivokapića, koja ništa dobro nije uradila”, rekao je Mandić. Prema njegovim riječima, ako se ne dođe do dogovora o tome, “uvijek postoji demokratsko rješenje – da se ide na izbore, ali prije toga treba dati šansu razgovorima”. “Ako se ide na izbore, onda je najbolje da se konstituiše prelazna Vlada kao Vlada zadatka koja bi obezbijedila održavanje popisa, čišćenje biračkog spiska i pripremila ambijent za održavanje izbora”, kazao je Mandić

Najbolje rješenje izlaska iz krize vlasti u Crnoj Gori je formiranje nove Vlade sa novim premijerom, koji bi imali puni mandat do redovnih parlamentarnih izbora, kazao je predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

On je za Televiziju A1 kazao da će prisustvovati sjutrašnjem sastanku lidera parlamentarne većine posvećenom krizi vlasti.

“Najbolje rješenje je da se bira nova Vlada i to bi bio diskontinuitet sa ovih 200 loših dana Vlade Zdravka Krivokapića, koja ništa dobro nije uradila”, rekao je Mandić.

Prema njegovim riječima, ako se ne dođe do dogovora o tome, “uvijek postoji demokratsko rješenje – da se ide na izbore, ali prije toga treba dati šansu razgovorima”, prenose Vijesti.

“Ako se ide na izbore, onda je najbolje da se konstituiše prelazna Vlada kao Vlada zadatka koja bi obezbijedila održavanje popisa, čišćenje biračkog spiska i pripremila ambijent za održavanje izbora”, kazao je Mandić.

On je rekao da Vlada premijera Zdravka Krivokapića nije ispunila očekivanje onih koji su glasali za promjene 30. avgusta.

“Iako je Vlada gromoglasno predstavljena kao ekspertska sa puno ambicioznih obećanja, u praksi nije dovela nijednog ozbiljnog investitora već smo imali novo zaduženje pod sumnjivim okolnostima i nikad goru ekonomsku situaciju, ali i podijeljenu Crnu Goru po svim šavovima”, istakao je Mandić.

On je ukazao da Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić imaju podršku 14 od 41 poslanika parlamentarne većine.

“Premijer i predsjednik parlamenta imaju podršku 14 poslanika i misle da je to dobro i da je to dovoljno, a u svakoj iole demokratskoj državi, kada bi neki premijer čuo da nema podršku parlamentarne većine, sam bi postavio pitanje svog povjerenja”, rekao je Mandić.

On je rekao da manjina unutar parlamentarne većine sprovodi teror, i da je to nedopustivo.

“Neko pokušava da ponizi 27 poslanika – to neće moći da prođe. U krajnjem, narod će kazati sud o nama. DF se ne plaši tog narodnog suda”, istakao je Mandić i pozvao Bečića i Krivokapića da prošetaju kroz narod i čuju šta oni misle o njihovim potezima.

On smatra da kriza vlasti zahtijeva novo resetovanje odnosa u vladajućoj većini.

To, kako je naveo, podrazumijeva demontažu sistema od ljudi iz Demokratske partije socijalista (DPS) koji su kršili zakone, zaustavljanje diskriminacije pripadnika srpskog naroda, potpisivanje Temeljnog ugovora, sprovođenje popisa i sređivanje biračkog spiska.

Prema riječima Mandića, danas imamo teror manjine nad većinom, “jer oni drže 100 odsto Vlade i mjesto predsjednika Skupštine i sa tih pozicija bahato kažu da ćemo mi da srušimo Vladu.”

“Idu s pričom kako ni po koju cijenu njih 14 neće dozvoliti da se rekonstruiše Vlada, a pritom donose odluke na štetu narod koji je dominantno dobio izbore. To je neprihvatljivo”, rekao je Mandić.

Foto: Printscreen/N1

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!