Trampova zabrana: Prve muslimane vratili sa aerodroma

“Moj 69-godišnji otac je u Kataru. Pošao je da nas posjeti, ali je vraćen u Irak. Neki američki zvaničnik mu je rekao da je Tramp otkazao sve vize”, napisao je Al Ravi na Fejsbuku

Mohamed Al Ravi, bivši novinar “Los Anđeles Tajmsa”, objavio je na Fejsbuku da je i njegovom 71-godišnjem ocu zabranjeno da se ukrca u avion koji je iz Katara trebalo da leti za SAD, zbog odluke predsjednika SAD, Donalda Trampa.

“Moj 69-godišnji otac je u Kataru. Pošao je da nas posjeti, ali je vraćen u Irak. Neki američki zvaničnik mu je rekao da je Tramp otkazao sve vize”, napisao je Al Ravi na Fejsbuku.

Prema informacijama koje se dijele na društvenim mrežama, izvori iz kairskog aerodroma su izjavili da je petorici iračkih i jednom jemenskom putniku zabranjeno da se ukrcaju na let egipatskog avioprevoznika od Kaira ka Njujorku zbog naredbe američkog predsjednika Donalda Trampa o zabrani ulaska državljana određenih zemalja u SAD.

Nova Trampova uredba mogla bi da znači da hiljadama građana Irana, Iraka, Sirije, Jemena, Sudana, Somalije i Libije možda neće biti dozvoljeno da se ukrcaju u avione koji lete ka SAD.

Kako prenosi telegraf.rs, prema juče potpisanoj uredbi, državljanima šest zemalja vize neće biti izdavane u naredna tri mjeseca, dok je sirijskim izbjeglicama ulazak zabranjen na neodređeno vreme.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!